maxtHa azzal kezded, hogy a kiírt Ubuntu-telepítőért miért kell jogdíjat fizetned mikor szabad-szoftver, rögtön egyetértettem volna veled. Azzal is egyetértek, hogy felháborító, hogy rögtön bűnözőként gondolnak az emberre.
Nem védem az Artisjus érdekeit, azért vagyok tag, mert csak náluk lehet védetni például zenei műveket. Mindez mellett, én velem is ugyanúgy kifizettetik azt a jogdíjat amit mással mikor írható lemezt vagy usb-adathordozót veszek és egy huncut vasat nem láttam tőlük életemben. Kiváncsi vagyok a winchesterekre mikor terhelnek jogdíjat, vagy már megtették?...
Szerintem megérne egy próbát, hogy mindenki összegyűjti a szabad-szoftvereket tartamazó lemezeit és bemutatni az Artis-nak, hogy az azokra előre megfizettetett jogdíjjal kezdjünk már valamit, mert nincs rajta általuk védett tartalom... Persze ehhez az FSF is kellene, meg hosszú móka, mint a nem kívánt előtelepített Windows árának visszatérítése, de itt több esély van rá szerintem. Maga az összeg nem sok, itt inkább arról lenne szó, amit te is mondtál, lehúzás és bűnözőnek néznek mindenkit...
Nekem van vagy 10 lemezem... - ezt akár hahos gondolkodásnak is lehet venni.
Harag nincs, hisz a vita a megbeszélés nem pedig veszekedés. ;)