Én egy dolgot hiányolok, az az AfterSales, azaz támogatás, segítségnyújtás.
Több hete küzdök most azzal, hogy az XP mellett elinduljon az Ubi is. a Grub2 hülyeség volt, annó grub1 működött.
Windows-nál van egy csomó olyan ismerős, aki bármilyen problémára tudott segíteni, mert profi oktatásokon vettek részt.
A grub2-vel szívok, bár írtak jószándékú segítők a fórumon a kérdésemre, de nem segített, nem működik még mindig. Hiába keresek egy olyan valakit, aki azt mondja, pl. fehérváron, hogy vigyem el a gépet, 3ezerért működni fog, megoldja ezt a problémám.
A Win-nél sincs minden ingyen, van olyan dolog amiért fizetni kell, de legalább van megoldás!!!
Hol a búbánatba találok én olyan profit (nem aki magáról azt állítja, mert 5-ször telepített már ubit, kubit, meg xubit, hanem mert tényleg az!), hogy hozzd el és megoldjuk.
A 10.04-es UBI nagyon szép lett, okos, sokat tud. De van olyan néhány fejlesztés is benne, ami tök felesleges. 8.04 nem volt olyan szép, de atombiztos volt és nem voltak ilyen gondjaim.
Hozzám hasonlóan úgy mernek ismerkedni a Win mellett az Ubi-val, ha a kettő egymás mellett megy. Többeknek telepítettem annó így fel 8.04-et, de most ez a Grub2 elvette a kedvemet, pedig nem tartom magam bénának (de nem vagyok monitorfejű programozó).
Ha a Linux teret akar a piacon, lássa meg, hogy mire van igazából igény. 90% jó irányba megy, ezt a 10%-ot kellene, a monitorfejű, még be nem vált megoldásokat kihagyni és a lényegre, a használhatóságra öszpontosítani.
Ez az, ami a Windowban megvan, 100% használható.