Az én történetem: Én először a Mozillát szerettem meg, még a Firefox előtt. Az IE-hez képest nagyságrendekkel jobb volt. Itt derült ki számomra, hogy a nyílt kódban lehet fantázia. Elkezdtem keresgélni és használni nyílt kódú programokat, így jutottam el a Linux-ig. UHU Suse Debian aztán Ubuntu. Hogy miért használok Linux-ot Windows helyett? Mert kényelmesebb. Nekem nagyon bejön a Gnome.

Mert ingyen van wazze!

Fejlesztői környezetek, open source, pgp, egyedi kinézet ingyen, és még sorolhatnám. De a Feisty újratelepítésig XP-t használok, mert Gutsy alatt kb 10 mp-ig használható a net, utána max 800 B/s-kel "száguld", Win alatt meg 64 KB/s-kel. Próbáltam én már ip6v letiltást, blacklis-elést, tracker remove-ot, mindent, körbejártam a Google-t, és semmi... Amúgy eddigi legjobb Linux nálam az Ubi, de ez fájt.

Hogy miért használok Linux-ot Windows helyett? mert gyorsabb a linux sokkal!nincs virus se . maxudv:Zo :) Ubuntu-user :) http://www.ubuntuzo.extra.hu

Linux használatában járatlanok is könnyen elboldogulnak vele (pl egyszerű telepítés), nagyon jó fórum, ilyenek...

Szabadság, közösség, kreativitás. De Szabadság az első helyen.

Sziasztok, valaki nem tudja hogy lehet programokat telepiteni ubuntura? nekem semmit nem sikerül, akármit is akarok! pl: Ati driver, és egyéb programok.... Sehogy sem akarja telepiteni... Köszi

csiwawa19Nézd meg a dokumentációs oldalt: Alkalmazások telepítése Ubuntura, nVidia és ATi kártyák 3D gyorsításának engedélyezése Ubuntu alatt.

Én erre azért nem tudok válaszolni, mert OS/2-ről :-) tértem át... És ennek az oka az, hogy sajnos az IBM leállt az oprendszer frissítésével, fejlesztésével... :-( ui.: az ubuntu.hu az elmúlt napokban nagyon lelassult... vagy csak én érzem úgy?... _______ warp

egy kis segitség de csak néhány dologra jön be a telepités nekem se sikerült teljesen elsajátitanom de a wine-t beírod a sinaptikba és rajta keresztül telepíthetsz és hogyha bárki kérdi tölem miért használok linuxot a képébe orditom:MERT JOBB MINT 60000FT-OT KIADNI EGY SZAR OPIÉRT.

warpHi, Érdekelne egy összehasonlító elemzés. Az OS/2 mindig érdekelt. Anno még '96-ban Compfair-en próbálgattam. De nincs igazi tapasztalatom a rendszerről. Személy szerint úgy gondoltam, hogy a DOS után az OS/2-nek kellett volna lennie a fő PC-s oprendszernek, nem a Má$ik oprendszernek. Persze mindez igazi tapasztalatok nélkül.

Mert biztonságos, stabil, ingyenes, amire használom ez is megfelelő. Meg valamennyire technológia mániás vagyok és szükségem volt egy új az eddigitől eltérő filozófiára a gépemen. Igaz, ha játszani akarok, a Win még mindig egyszerűbb megoldás.

Mert stabil, ingyenes, és nagyon jó operációs rendszer. No meg a község hihetetlen összetartó ereje, ami mögötte van... Jó ilyen közösséghez tartozni... :-)

Ennyivel később: egy hónap

Mert az ember szabadnak érzi magát, azt teszel vele amit akarsz olyanra szabod- alakítod amilyenre Te akarod. Senki főleg nem egy mega cég nem szablya meg mit csináljál. A súgóban és a neten is valódi segítséget kapsz,és nem azt hogy ellenőrizze ezt és ezt, sikerült megoldania a problémát? Ha nem lépjen kapcsolatba...... Ugye ismerős? Aztán meg ingyenes is, 1 éve használom, még nem igazán értek a LINUX-hoz de az egy év alatt is hatalmas fejlődésen ment keresztül az UBUNTU. Mert biztonságos! Nincsenek vírusok! A GNOME BAKER progi még nem rontott lemezt! Mert egy közösséghez tartozhatok! Mert ha valami elromlik (nem magától) ki lehet javítani, a rendszer újra telepítése nélkül.

én készitettem ezt a témát és nem régen csak kiváncsiságból torrenten leszedtem a mcrosoft windows vistát hát az én 512-m kevés volt neki és nem hogy lassab volt mint az elődje (xp) de az ubuntu nyomába sem ért grafikailag kipróbáltam rajta a heroes4-et és mit kapok ki végeredményül be se indul ubuntun igaz egy kis olvasgatás kellet hozzá de ment a heroes 4 és hogy a tetőfokára állítsam az egészet 512 hellyet 256-os ra lvette a memóriámat és még a jogtiszaság kényelmetlenségéről tudnék írni még két oldalt

Jogtiszta, ingyenes, stabil, gyorsabb minta a Má$ik. Nem hízik az installból fent maradt szemét miatt. Nem igényel nagy erőforrást, nem darálja a vinyót a lapzófájl miatt. Nincs töredezettség, vírus. A garfika pedig magáért beszél. A közösségtől pedig valós segítséget lehet kapni a problémákra és még hosszan sorolhatnám. Nekem nagyon bejött. Kb. 1 hete használtam de azóta nem indítottam XP-t :)

Mert ingyenes, mert gyors, mert stabil és biztonságos és mert rettentően jól kézre szabható ha ért az ember hozzá. Plussz tetszik az, hogy 1 adott dolog elvégzésére akár 3-4 lehetőség is van ;-) No és nagyon jó a közösség!!

Hogy miért jó az ubuntu? Azért mert linux, s fantasztikus közösségi bázisa van. :-)) S főleg ez a közösségi háttér az, ami a többi linux felé emeli a szememben. (elég ha csak itt körülnézel ezen a portálon: valósággal jó érzés olvasni a fórumokat) Egyébként is elkötelezett vagyok a linux/unix rendszerek irányában, nem tagadom, hihetetlenül átgondoltnak tartom ezt a világot, minden általam ismert dolog közül leginkább a matematikát tudnám csak hozzá hasonlítani. Mindennek rendszere és alapja van, a unix világ egy elképesztően harmónikus s egyben hatékony megoldást nyújt gyakorlati problémákra. Örülök, hogy tetszik :) shi