Az XP-vel csak vacakolt a gépem, állandó vírusriadók, lefagyások, a vége felé pedig szinte kéthetente újratelepítés "boldogította" a napjaimat. Ubuntuval simán működik. Pár dologba még bele kell tanulnom, de majd ez is meglesz. S még valami, a Linuxokkal, a hozzám hasonló csórók is elérhetnek profi alkalmazásokat ami ugyebár a Windowsokkal igen húzós. Bevallom az XP-m se volt legális. Nem futotta rá. Ráadásul jó a társaság, s ha elakadok biztosan tudom, hogy segít valaki megoldani a problémámat. Mióta megismertem az Ubuntut, elég sokszor eszembe jut, hogy milyen "gazdag" ez az ország amikor kidobálja a windowsos programokra azt a rengeteg pénzt, amikor ennyi ingyenes alternatíva lenne rá. Szerintem, valamelyik disztribúció biztos megfelelne bárkinek csak kicsit körbe kellene nézni. Egyszóval nekem az Ubuntu nagyon bejött, egy darabig csak az internet miatt nem tudtam használni, de az utolsó kiadással ez is megoldódott. (Vodafonos internetem van.) Erről jut eszembe, ez is nagyon tetszik, hogy mindig a tényleges igények szerint alakulnak, bővülnek az újabb kiadások. Látszik, hogy szívvel vannak készítve, s nem pénzért.