jaa és még vmi:) ha vlki nagyon vágja a témát és szeretne segiteni nekem akkor vegyen fel msn re mert kiábrándultam a microsoft corporationból:@ és én is majd egyszer azt akarom mondani h "tözsgyökeres" :) msn:sonny_unit@hotmail.com! Linux 4 ever

hát nekem régen (még 2 hete is :D ) igen lassú konfigom volt, 1szer csak szétfagyott az egész se kép se hang... aztán elegem lett és próbacseresznye alapján feltettem egy UHU linuxot ami kölcsönbe volt nálam telepítő CD. Ledöbbentem amikor 15 perc után hibátlanul működő rsz-t kaptam mindennel ami kellet +egy vagány csomagkezelőt. Még jobban ledöbbentem mikor a gép sokkal gyorsabban futott mint addig. A windóz az nekem 1-2 óránál hamarabb sose települt! Annál is jobban ledöbbentem mikor láttam hogy minden tökéletesen kézre áll, kényelmes, szép. 5 perc után úgy használtam mintha minidg is az lett volna a gépemen! Na mondom, pápá win úgyse szerettem soha. Azóta van olyan rendszer a gépemen amit szeretek és örömmel használok:) Ez kb. pár hónapja volt, aztán jött az UHU 2.1 (amit azóta is az egyik legjobb disztrónak tartok csak sajna kevés csomag van hozzá), kis KDE kalqandozás, XFCE kipróbálás (XUBUNTU) de mikor meglett az új gépem pár hete akkor aztán UBUNTU lett mert azt sokat hallottam dícsérni baráti körben meg neten is és jó a fórum is:) Ráadásul sok csomag van hozzá. Ez is marad val.szeg. Hacsak egy debiant ki nem próbálok bár az u. az:P Azóta egy barátomat már rávettem hogy kipróbálja, és tetszik neki:) Hát így történt hogy linux fan lettem. UBUNTU RULZ:)

de felkell tenni majd az új ubuntut 19 nap mulva vagy nem?

• cub3 válaszolt erre.

oks köszönöm.. ebböl is láccik h mennyire jó a linux és mennyire szar a windows...nc

SonnyNem, nem kell külön letöltened és telepítened... Fel tudod majd tenni úgy a 8.04-et, mintha csak egy sima rendszer updatet csináltál volna a frissítéskezelővel.

Sziasztok! lenne még egy kis problémám...ugye nekem az Ubuntu Ultimate volt meg és letöltöttem az ezen .oldalon található 7.10et de mikor szeretném frissiteni akkor nem hajlandó a neten található cuccokat leszedni...lécci segitsetek minnél hamarabb

SonnySzia Sonny! Szoftverforrásokban a tárolók mellet be van kapcsolva a pipa?A hállozati kártyádnak fen van a drivere ?Tudsz pingelni? bBocs hogy ilyeneket kérdezek de egy kicsit sokkal több infót is megadhattál volna szerintem ezt ne itt ted fel hanem nyís külön fórum topikot,mert ez itt nekem nagyon offnak tünik.Nem sértésnek szántam.:D Ha ideírod az se baj.Mert nekem kevés ez az info ,hogy segítsek neked.Egyébként meg jó Ubuntuzást kivánok Neked.

blackbirdSzija Blackbird! megoldottam a problémát ujratelepitésnél bevolt dugva a modem v micsoda de ki volt kapcsolva és igy nem tutta letölteni a frissitéshez való nemtom mit:S nah mind1 most az az egy furi dolog van a cuccba h a rendszer->adminisztrácio-> és ott van egy telepités menü:S ez normális?

SonnyElősször én is erre gondoltam,csak nem volt egyértelmű,hogy mit írtál.Hát hogy miért van ott nem tudom,hát ez tényleg furcsa, szerintem elég érdekkes,azt javaslom,hogy ebben az esetben kérdez meg egy olyat aki elég régota használ ubit,hogy ez miért van.Egyébként elég akkor bedugni a kábelt amikor már bejelentkeztél automatikusan érzékelni fogja a kábelt ehez nem kell újratelepíteni ez nem windpws.:)Egyébként meg elnézést kérek,ha durván fogalmaztam.

blackbirdsemmi gond:) van már müxik minden..csak az a telepités...ajj...xD

zali1114meg ha már itt tartunk még egy lenne... az h ha nincs firestarterem akkor is van a linuxon tüzfal?

Sziasztok, kicsit hosszú és rögös volt az út idáig (mármint az Ubuntu-ig), de megérte végigmenni rajta. A linux-szal és a nyílt forráskódú programokkal még középiskolában ismerkedtem meg, mikor egyik délutáni szakkörön (számítástechnika) az egyik gépben találtam egy Debian telepítőt. Akkor még azt sem tudtam eszik vagy isszák a linux-ot, vagyis egy kapcsolatom már volt a UNIX-al: az iskolai levelezést el lehetett érni terminál kapcsolattal (pine: minden idők legjobb levelező programja). Aztán elkezdtem utána olvasgatni a dolgoknak, kb. hetente 10 telepítés (még azóta is szoktam ilyet csinálni), családom szomorúságára, az adataik nem voltak biztonságban, ha a suliból hazaértem egy új telepítő cd-vel. Mondhatom, hogy sok disztribúciót kipróbáltam, de megérte, mert nagyon sokat tanultam, aztán kalandoztam (kalandozok) a BSD-k világában is. Az Ubuntu szerintem az egyik legjobban összerakott, egyszerűen használható, karbantartható rendszer. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ezt teszem is. Hozzá kell tennem a tanulmányaim miatt sajnos kell windows-t is használnom, a 2 és 3D-s CAD programok miatt, de ha tehetem inkább linux. (Ha valaki el tud indítani nekem linux alatt egy AutoCAD-et, esetleg SolidWorks-öt vagy Catia-t, az írjon). Szóval Ubuntu-ra fel!

kleinieSzia kleinie!Synaptic csomagkezelöbe a keresöbe ird be h Wine és ez egy olyan progi ami linuxra átirja telepitéskor a windowsos progikat!

chris paulIgazábol sem ez, sem az: W.I.N.E.=Wine Is Not Emulator másrészt nem ir át semmit, csak megpróbálja a wines hivásokat linuxra konvertáni, és egyfajta átalakitóként müxik oda-vissza a progi és a linux között.. ..vagy ilyesmi.. Bi0s

bios007jajjjj tök mind1 az a lényeg h wine van oszt szoroz...az meg más kérdés h nem mindenhol állja meg a helyét..de am igy egy próbát meg ér neki nem?

SonnyRossz hírem van. Kapkodtál az Ubi felpakolással. :) A 8.04-et (eddigi infóim szerint) egészségesebb újonnan telepíteni az új hangrendszer miatt.

Sonnyahogy Ndrew is irta jobb elorol telepiteni a 8.04-t. es szerintem a ultimatet se eroltesd, de az mondjuk a te valasztasod. ha szeretned hogy ne kelljen a kodekeket feltenni stb, akkor ott a kiwi linux. az is ubuntu csak "magyarokra optimalizalva". udv osliner http://osline.blog.hu

Sonnyahogy Ndrew is irta jobb elorol telepiteni a 8.04-t. es szerintem a ultimatet se eroltesd, de az mondjuk a te valasztasod. ha szeretned hogy ne kelljen a kodekeket feltenni stb, akkor ott a kiwi linux. az is ubuntu csak "magyarokra optimalizalva". udv osliner http://osline.blog.hu