Sziasztok,
kicsit hosszú és rögös volt az út idáig (mármint az Ubuntu-ig), de megérte végigmenni rajta. A linux-szal és a nyílt forráskódú programokkal még középiskolában ismerkedtem meg, mikor egyik délutáni szakkörön (számítástechnika) az egyik gépben találtam egy Debian telepítőt. Akkor még azt sem tudtam eszik vagy isszák a linux-ot, vagyis egy kapcsolatom már volt a UNIX-al: az iskolai levelezést el lehetett érni terminál kapcsolattal (pine: minden idők legjobb levelező programja). Aztán elkezdtem utána olvasgatni a dolgoknak, kb. hetente 10 telepítés (még azóta is szoktam ilyet csinálni), családom szomorúságára, az adataik nem voltak biztonságban, ha a suliból hazaértem egy új telepítő cd-vel. Mondhatom, hogy sok disztribúciót kipróbáltam, de megérte, mert nagyon sokat tanultam, aztán kalandoztam (kalandozok) a BSD-k világában is. Az Ubuntu szerintem az egyik legjobban összerakott, egyszerűen használható, karbantartható rendszer. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ezt teszem is.
Hozzá kell tennem a tanulmányaim miatt sajnos kell windows-t is használnom, a 2 és 3D-s CAD programok miatt, de ha tehetem inkább linux. (Ha valaki el tud indítani nekem linux alatt egy AutoCAD-et, esetleg SolidWorks-öt vagy Catia-t, az írjon).
Szóval Ubuntu-ra fel!