nikihercegAz igen! :D
szeretem az ubuntu (i love ubuntu)
Az XP-vel csak vacakolt a gépem, állandó vírusriadók, lefagyások, a vége felé pedig szinte kéthetente újratelepítés "boldogította" a napjaimat. Ubuntuval simán működik. Pár dologba még bele kell tanulnom, de majd ez is meglesz. S még valami, a Linuxokkal, a hozzám hasonló csórók is elérhetnek profi alkalmazásokat ami ugyebár a Windowsokkal igen húzós. Bevallom az XP-m se volt legális. Nem futotta rá. Ráadásul jó a társaság, s ha elakadok biztosan tudom, hogy segít valaki megoldani a problémámat. Mióta megismertem az Ubuntut, elég sokszor eszembe jut, hogy milyen "gazdag" ez az ország amikor kidobálja a windowsos programokra azt a rengeteg pénzt, amikor ennyi ingyenes alternatíva lenne rá. Szerintem, valamelyik disztribúció biztos megfelelne bárkinek csak kicsit körbe kellene nézni. Egyszóval nekem az Ubuntu nagyon bejött, egy darabig csak az internet miatt nem tudtam használni, de az utolsó kiadással ez is megoldódott. (Vodafonos internetem van.) Erről jut eszembe, ez is nagyon tetszik, hogy mindig a tényleges igények szerint alakulnak, bővülnek az újabb kiadások. Látszik, hogy szívvel vannak készítve, s nem pénzért.
[törölve]
richi105Ha ennyire szereted a kihívásokat ajánlom a slackware-t illetve a gentoot! Ott lesz igazán sikerélményed ha sikerül valamit beállítani! :D
[törölve]
kriszta1967Azért ha lehetőség adódik rá az adományokt sem kell elfelejteni, mert sok ember úgy fejleszti a különböző alkalmazásokat, hogy nem kap érte semmit! Nem csak várini kell, hogy valami meglegyen hanem mondjuk egy kis ösztönzést is adni (pl anyagilag). Ezért szerintem mint már nagyon sokszor említettem, jó lenne ha adna mindenki egy kicsit a kedvenc projektjének!
nikihercegThe Geek Guy! De legalább szereti az Ubuntut. :D
Sziasztok! Ismét csak dícsérni tudom az UBUNTU-t! Olyan helyzet állt elő, hogy a D:\ meghajtóból (200GB) le kellett csípnem egy 10GB-os szeletet. (új partíciót szerettem volna létrehozni) Persze számomra értékes adatok voltak a "D" meghajtón, amelyeket nagyon nem kellett volna eltüntetni. Ajajj... gondoltam. (hozzáteszem más oprendszer alatt meg sem mertem volna próbálni) Na akkor futtassunk le egy GPARTED-et. Pár klikk és kész az egész. A képernyőn már úgy nézett ki a partíció felosztása, ahogyan azt szerettem volna. Na jó-jó, azért remegett a kezem, amikor az "Alkalmaz"-ra kattintottam. Kattintás után 15perc csend... sárga folyamatjelző ide-oda szaladgált... majd egyszercsak: Befejezve! - közölte velem a Ubuntu! Újraindítás... És láss csodát... egy bit adatvesztés nélkül sikerült!!! ;) Ezek után már azt hiszem érthető, ha azt mondom : "I LOVE UBUNTU" Mindenkinek csak ajánlani tudom. (és fogom is) :)
én kb. 1 hónapja váltottam elegem lett abból hogy windows állandóan fagyott, meg lassult, meg vírusirtó a gépet fogta, de a vírus az bejött:( elegem lett, kicsit kisérleteztem, és itt vagyok:)
X-Man2 hete fogyott el a root alól a hely. Live cd be: - gyerekek xp ntfs partíciója -> format ext3 csatolva:/home - réri /home áthelyezés új partició - etc/fstab UUID szerk Újraindítás és ennyi. Lett újabb 256 Mb memóriám úgyhogy majd hétvégén: swap töröl root csökkent új swap létrehozás. Sosem veszett még el adatom. Egyszer volt vele gondom, de azt is megoldotta az fsck egy live cd-röl. Sztem az sem a formázások miatt volt hanem már előtte benne lehetett a hiba csak ép akkor bukott ki.
Hihetetlen. :) Van egy ősrégi noname webcamerám, amit (mivel elvesztettem az eredeti driver cd-t) windowsra csak hosszas internetes kutakodás, és telepítés árán lehet beüzemelni, volt hogy erre 1 órámat elpazaroltam... most kíváncsiságból bedugtam Ubuntu 9.04 alá a "régi, névtelen, zűrös" kamerát: egyből felismerte, kép van... ENNYI. :) Tud valamit.
DoshKöszönöm az admin replacement-et. :) Kicsit kótyagos állapotban írtam a bejegyzést, ez a születési idejéből sejthető is. :D Bizonyára szerencsém volt amúgy...de nem feltétlenül. :) A kamera egyébként egy Apollo márkájú valami, most előkotortam a fiókból egy kis Creative Livecam-et is, ezt is bedugtam, ezt is egyből felismeri. Ez azért már dícséretes. :)
Nekem nagyon megtetszett az Ubuntu amikor elsöre kipróbáltam pár napja (9.04), mindenképpen ki akartam próbálni egy linuxot sokévi Windows után, de mostanra sok bajom lett vele. A netre nem akar mindig kapcsolódni (USB Wifi), le kell tiltani és engedélyezni a hálózati kapcsolatokat néhányszor, mire egyszer csak elkezd keresni. Emellett rendszeresen ledob és lassú. Néha a recovery menüt kell használnom hogy elinduljon a rendszer, bejelentkezéskor pedig mindig angol kezboard layout van annak ellenére hogy magyarra van minden állítva. Olyan is volt hogy a Firefox úgy lefagyott hogy csak kikapcsolni lehetett a gépet, se egér, se keyboard nem ment. A Skype-ot egyszerüen nem tudom beállítani, a mikrofon müködik de a skype nem hallja. Nem akarok ennyire kiábrándulni belöle mert a kezelöfelület és maga az elgondolás zseniális, de sajnos tele van hibákkal.
Sziasztok! Nekem a próbaverziókból lett elegem, azért álltam át linuxra. Mert ha jogtisztának tűnő programot vettem le a netről, arról is simán kiderülhetett, hogy illegális... Meg a terminál is nagyon érdekes nekem. Nem tudom, hogy MS-DOS-ban lehetett-e ennyi mindent csinálni, de én az utóbbi hetekben szinte mindent terminálban csinálok (ide is úgy írtam...)
Anno 198x-ben anyumék vettek egy C64-et, kazettával, könyvekkel. Eleinte kínai volt minden, de szép lassan belejöttem. A legnagyobb kezdő élmény :D : Volt egy könyvem hozzá, játékleírásokkal, végigjátszással. Azt már tudtam, hogy a 'save "programneve" ' paranccsal lehet menteni, nosza mentsük el a játékot :), leírás alapján jónak tűnik. Kazetta be, 'save "játékneve" ' beírva, várakozás.. :D Mondanom sem kell, nem sikerült "lementeni" a játékot :DDD és eltartott egy jó darabig, mire felfogtam hogy miért... :D Sokat elszórakoztam vele, nagyon egyszerű progikat tudtam írni, jobbára a könyvekből másoltam be a basic, vagy a gépi kódú dolgokat. 1997-ben lett pc-m (amd 5x86 133MHz [P75], 16MB RAM, 640x480 VGA monitor, 1.2GB HDD), még 3.11-es win-el, de jobbára csak dos-ban voltam. Nagyon tetszett, a DosNavigator-t a mai napig a legjobb kétablakos filekezelőnek tartom. Nagy élmény volt dos-ból, terminállal megcsinálni az első email postafiókomat, a mostani grafikus felületek ugyan jók, de nem tudják fölülmúlni a dos-os (élet)érzést :) Komolyan, néha hiányzik. Azután jött a win95, haragudtam rá :), dos-ból indítottam, volt hogy a töredezettségmentesítést is dos alól csináltam... szerette is a hosszú file neveket :DD Majd jött a 98, ez nem volt jó, majd a WinME, ami sokak állításával ellentétben nálam nagyon is egy stabil rendszer volt. Már ekkor kísérletezgettem más rendszerekkel is, újságmellékletek mellé csomagolt linuxokkal (uhu, mandrake, suse) egyik alatt nagyon jó kis játék volt, kár hogy nem tudom a nevét. Kipróbáltam a BeOS-t is mikor kijött, na azzal szenvedtem pár napot mire betudtam csatolni a cd meghajtót. Majd jött az xp, több éve fent van ez is, és - szintén másokkal ellentétben - amióta (97) gépem van, alig 1-2 esetben volt vírusom (internet kb 2001 óta van aktívan). Akkor is csak azért, mert már úgyis behalt a rendszer, akkor nézzük meg mit szól egy vírushoz a víruskergető (érdekelt hogy mit csinál, na :) ) Vista-t próbáltam, nem jött be. A win7 már jobb, az tetszik. Ez a -majdnem- első win, amin gondolkoztam hogy meg kellene venni.. csak jött az Ubuntu :D Tavaly találtam rá az Ubuntura valamikor február-március környékén, őszintén szólva fogalmam sincs hogy hol találkoztam vele először. Kipróbáltam, nagyon is megtetszett, néha-néha újra kipróbáltam ugyan de végülis maradt a win. Azután idén februárban kipróbáltam a win7-et ami 'sikerrel kijavította' az xp-m konzisztencia hibáját, ekkor gondolkoztam el igazán az Ubuntun. Viszont közben ATI kártyát vettem, és ezzel nem az igazi. De a 9.04 és az új ATI driver már elég jól sikerült ahhoz, hogy megérje bizakodni. És mindazok ellenére térek át linuxra, hogy elkezdtem fősulit, ahol 5000-ért kaptam xp-t, office-t(+ Office Media Content) meg VisualStudio.NET Professional-t (10 CD-n). Meg persze a suli miatt amit az MSDN Alliance oldaláról le lehet tölteni azt ingyen letölthetem ( le is töltöttem :D ), így jogtiszta Vista Business-em van, + server 2003, server 2008, és a többi MS termék. Persze Ubuntuval is vannak gondjaim, példának okáért nálam egyáltalán nem gyorsabb az xp-nél, és nem is stabilabb. Vagy pl. hiába van beállítva a hang, egyszercsak gondol egyet és egyik pillanatról a másikra már nem tud több program is szólni egyszerre. Egyszerűbb esetben egy kijelentkezés megoldja, ha nem, akkor egy újraindítás. Amióta kipróbáltam az ubit rájöttem, hogy ha én régen nem (csak) a KDE felülettel találkozom, hanem a GNOME-al is, akkor nekem már régebb óta lenne linuxom. És amióta legális a windowsom is ( azért valahol jó érzés :D ), azóta megnőtt az igényem a legális programokra is - így ha nem tértem volna át linuxra akkor a kedvenc programjaimat megvenném. Így már annyira nem lényeges.. :) Ténylegesen kb. 3 hete használom az Ubuntut rendszeresen, de az elmúlt egy évben is sokszor volt elindítva. A konzol engem nem zavar, a w3m és a finch egyenesen lenyűgöz :) Persze ami engem is igazán megfogott először az Ubuntuban az a compiz, de az ATI kártya ugye... Ennek ellenére maradok már linux alatt, szépen elkezdtem a dolgaimat is átrámolni alá. Win marad játékra.
Végeztem egy kis mérést. :) 1,66-os Core 2 Duo + 2 GB ram notebookon a Jaunty boot ideje (stopperrel mérve) a Grub-ban lévő ENTER lenyomástól számítva egész addig amíg felugrik a login ablak: 20 másodperc :) Csodálkoznék ha ezt a Windows 7 überelné. Semmi "gyorsítós hack" vagy hasonló nincs a rendszeren, alap rendszer, alap kernel. Love Ubuntu. :)
Miért Linux és egyáltalán miért Ubuntu? 2 éve vettem az első gépem,amip3-as vol(csak jobbára telóról mentettem a dolgokat),aztán,ahogy be lett kötve a net,váltás jött egy frankó kis P4(most is ezt nyúzom). Előszőr XP,bár a 50.reinstall után már kezdtem gondolkodni,hogy lehet nem ez az igazi. Google,keresés,nézelődés és ekkor akadtam rá a linuxra. Suse,Fedora,Redhat,UHU és ezekután Ubuntu.Tetszett az egész rendszer,a kipróbáltak közül számomra a legkönyebben megérthető,megtanulható oprendszer lett. Akkor még volt pár ondom az Ubi-val,egy két dolog nem működött,így egy ideig maradt az XP,míg megjelent a Kiwi Linux 8.12. Nah és itt jött el az ideje annak,hogy a windows-os cd-k,dvd-k,driver lemezek kidobásra kerültek! Azóta(kb 3-4 hónapja) már csal Linux,azon belül is Ubuntu fut a gépen és azt kell mondjam,hogy tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Stabil,biztonságos és könnyen megérthető,megtalálható hozzá minden! Mint az MSN üzenetem is mondja: LINUX FOREVER! :)