Én 7.10 -el kezdtem az ismerkedést, de mindig volt valami gond ami számomra megoldhatatlan volt(nem üzemelt a hangkártya, Nem működött a mobilnetem, és mivel csak mobilnetem volt, ez elég nagy érvágás volt....). Így élesben xp -t használtam, és csak néha linuxoztam, hogy ismerkedjek vele, meg kellett a sulihoz, mert linux alatt tanultunk programozni.
Aztán jöt a 8.10 és minden megváltozott. Fölismerte a mobilnetem, a hangkártyát, és minden működött rajta, csak a wifit kellett kicsit buherálni, de aztán az is szépen ment. Így aztán, hogy minden működött, adva volt a lehetőség. Azóta csak pár játéknak van fönt az xp, minden másra ubuntu. De úgy veszem észre, hogy lassan nincs kedvem annyit játszani, így lehet, hogy végleg ugrik az xp.
8.10 óta a barátnőmet is rászedtem a linux -ra, mert neki is nagyon tetszett, csak sok beadandót kell írnia suliba amit MS doc formátumban kérnek, és az Open Office nem a legjobban kezeli a doc -ot... na meg a ppt -t sem. Pedig direkt beszélt egy tanárávsal, hogy ő Open Office -os formátumokba szeretné beadni a feladatokat, de persze a tánár azt mondta, hogy úgy nem fogadja el. Ez ám az esélyegyenlőség, meg tiszta verseny!?
Nah mindegy. Szóval a lényeg, hogy a 8.10 nek köszönhetem, hogy ma nem idegesítő xp -t használok.