drumondÜdv.
sudo remastersys clean - ezzel törli a felesleges, elrontott iso-t. ( Terminálban )
Én az ubucleaner nevű tisztítóprogit használom remastersys előtt, mert azt ismerem, de biztos van más is.
Ugyanis meg kell a rendszert szabadítani elég sok sallangtól, amiket pl. frissítéskor feltelepít. pl a /var/cache/apt/archives - könyvtárban, vagy kézzel, root-ként töröld őket, csak vigyázz, a partial könyvtárt nem szabad törölni!
a /home/saját mappád/thumbnails/normal könyvtár tartalmát is törölni kell, ( Én kézzel szoktam, ezt az ubucleaner nem csinálja meg )
Ha backup módban írsz, akkor a teljes /home/saját mappád/ -ban ott tárolt saját dolgaidat is kiírja, és úgy tudom, ezeket nem is tömöríti, tehát ha sok adatod van ott, gyorsan túlszaladhat a megírandó -iso mérete, és DVD-n se fér el.
Ha dist módban írsz, akkor a saját adataidat nem irja hozzá, de a tisztítást akkor is nagyon célszerű megcsinálni.
Ha mindez nem segít, google-ban keress utána, hogy a rendszeredre ajánlott Remastersys van-e fenn... ezzel én is szívtam, mert a rá nem ajánlott is működni látszott, csak hülyeségeket csinált.
Ha ezekre vigyáztam, nekem működött, a Hardy-tól a Lucid-ig, más disztribeket még nem próbáltam.
Vagy még írdd be itt a keresőbe, hogy "remastersys" - elég sok irodalma van, hátha találsz még használható infót..