bios007Beta... Előre menekülök, nem visszafelé a megszűnő támogatásokba, és a még gázabbul működő, annakidején még problémásabb "stabil" verziókhoz... Próbáltam azokat is, ott is kemény gondok vannak... Nagy butaság lenne még több gondot a nyakamba venni... Mondom, ez a béta jobb mint az előző "stabil" kiadások, és azért nem mentség mert amikor stabilnak fogják hívni, akkor is csak béta lesz... az összes ubi béta...
2 éve lassan hogy linuxozok, illetve 2005-2006-ban is... Ennyi időt tudtam oprendszer keresgélésre és hasonló dolgokra szánni az életemből. Nem szakmám, nem munkám, felhasználó vagyok, a gépemet használni szeretném, és nem telepítgetésre, hegesztésre, programozuásra, és fejlesztésre... Mert a gép csak egy olyan eszköz, mint egy ceruza. Nem azért van ceruzánk, hogy hegyezzük, hanem hogy írjunk, rajzoljunk vele. Ehhez néha ugyan ki kell hegyezni, de a folyamatos hegyezést már marhán unom... Lassan olyan mint a win, főleg mivel kezd ugyan akkora összekapkodott hézagos fércmunkává válni, csak még ráadásul ronda is, a win legalább kinéz... ráadásul a "számtalan sok disztro" 90%-ban tök egyforma az engem érdeklő kérdésekben... rá kell magam kényszeríteni, mert ha nem teszem fél életemet faragással, és nem rajzolással fogom tölteni... annyit kell faragni a ceruzát, hogy nem marad idő rajzolni vele...
és végül... ismét... a korábbi verziók, amik szerinted éles rendszerhez vannak rosszabbak, nem vagyok hajlandó feltenni őket a gépemre. Tehát amire hivatkozol... Leírom ezeregyedszer. Az éles rendszerre szánt stabil verziók szarabbak mint ez a fejlesztői béta, tehát amire hivatkozol, az tévút...
Továbbá, mivel ez egy fejlesztői verzió, azért tették publikussá, hogy mindenki szabadon elmodhassa róla a véleményét, bátran kritizálja, ezzel is ösztönözve a fejlesztést, és felhívva a figyelmet az esetleges tévutakra... Amikor valaki kritizálja, az azt jelenti, hogy hibát talált, azaz pont azt teszi, amiért kiadták ezt a verziót. Szerinted 11 nap múlva tökéletes lesz? Pl.: akkor lesz hálózata mindenkinek akinek most nincs? Stb?
Nem az a baj ha valaki a bétát köpködi, az lesz a baj ha a végleges stabilt kell...
Köszi
péter