Newdaronszerintem nincs itt semmiféle letolás. ahhoz képest, hogy tényleg csak egy pici utánaolvasás kéne, és millioan boncolják a kérdést.
a közhelyes "guglizzál" viszont tényleg érthetö. ha másért nem, akkor annyi haszna van, hogy (ahogy én is) az ember megtanul ugy keresni, hogy azokat a válaszokat találja meg, amikre szüksége van.
jelen esetben csak pár lépés az egész egyszrüsitve egy kezdöneek, ahogy pl én is csináltam:
1.
ubuntu = gonme
kubuntu =kde
xubuntu =xfce
2. gnome, kde, xfce.org (vagy pl wikipedia)
3. kinek mi a kedvenc programja topik
4. eldöntöm, hogy elsö ránézésre melyik szinpatikus
az egész nem vehet több idöt igénybe, mint 1-2 ora, végülis egyelöre csak el akarjuk kezdeni, és ezalatt az 1-2 ora alatt sokkal többet tanulunk, mintha csak feltennénk a kérdést, amire a válaszok ezeken az oldalakon vannak.
kimeritöen itt sem lehet pár mondatban részletezni, minden kérdést megválaszolni, ergo megint csak nem sikerült meguszni azt az 1-2 orás olvasást.
ördögi kör, 22-es csapda. a választás lehetöségét elöször fel kell dolgozni és elfogadni, hogy valojában bármelyik jo választás.
tudom, hisz már harmadik éve sikerül ugy "csak" használni, hogy különösebben nem is értek hozzá.
viszont nagyon megtanultam ügyesen keresni :)