Phoboshát azt nem tudjuk megoldani, hogy a középkategóriás gépekre telepített ubi sebességével hasítson rajta bár mi is, mert ha az én fostalicskámon (kukázott típusú desktop, mono magos :) AMD 1600mhz-s gépemen 1280 rammal ati radeon m9600 128mb videovezérlővel) a 10.04 Gnome felülettel, normál compizzal gond nélkül megy, mai középkategóriás win gépeket lekörözve, ameddig nem egy játékról van szó, mert akkor hát mostanában hogyismondjam... de azon kívül nincs okom gépet cserélni, az meg nem nagyon érdekel...
Tehát ha az én vasamon a normál ubi így hasít, akkor hogy mehet egy középkategóriáson?
DE! a Lubuntu tuti felpörgeti a gépedet, és a win2000 teljesítményét überelni fogja. Én is raktam az előzményekben említett T21-re Xubuntu-t, hát nem vált be, pont arról váltottam most Lubuntura, és ha nem félsz a kísérletezgetéstől meg van hozzá cérnád akkor ajánlom neked is, bár a rendszer még nincs összelőve, és okoz meglepetéseket... erősen kísérleti a projekt... ha kiforrottabban szeretnéd, akkor inkább linux mint, asszem az ubi alapú lxde disztro...
Ha a Lubuntu-t válaztod, szerintem tiszta telepítést használj, én először frissítettem, de szívás mert baromi sok felesleges cucc marad fent, ugyanis az ubuntuval ellentétben ez nem összehangolt, hanem összerakott rendszer, így marad egy rakás lom... tiszta telepítésnél ilyen gond nincs...
A hálózati archiválásban nem tudok segíteni, de az gondolom úgy megy mint máshol, vagy terminál, vagy minden gtk-s progit elteker az lxde, úgyhogy ott nem lehet sok változás...
Telepítésnél ijedtséget okozhat, hogy egy valag meghajtó, ami ubiban bent van, itt nincs és utólag kell telepíteni. (egyéb cifraság, hogy a sosem volt floppym nem csatolhatósága miatt rendszeresen sikít)
Hordozhatógépes telepítés előnye, hogy a nemlétező és biztos sohanemkellő perifériák cuccait bátran legyalulhatjuk, ezzel is helyet nyerve, pláne kis winyón...
Én ooo helyett itt abiworld-öt használok, az ooo erre a vasra lassú lenne, de asztali normálisan teker...