Üdvözletem!
Sokáig gondolkodtam, hogy leírjam-e az új, hamarosan megjelenő Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS verzió és az ebből készülő UbuntuStudio telepítése során tapasztaltakat.
Mondhatjátok, hogy minek erősködtem, hiszen ez még csak béta verzió, de hát hajtott a kíváncsiság.
Nos, letöltöttem a desktop változat iso-ját, leellenőriztem az md5sum-ot, aztán a beépített hibaellenőrzéssel a k3b-vel elvégzett CD-re írás eredményét, majd miután hibátlannak találta a CD-t, megpróbáltam először live módban kipróbálni, majd elindítani egy friss telepítést egy üres partícióra. Mindkét esetben már a bootolás során megakad, és se előre, se hátra. Sem live módban elindítani, sem a telepítést elindítani nem voltam képes, már a bootolás során lefagy.
Ekkor letöltöttem az UbuntuStudio alternate iso-ját, elvégeztem a vonatkozó hibaellenőrzéseket, a DVD-re írást, sikerült is erről a DVD-ről a telepítés, hiszen itt a telepítés nem grafikus, hanem szöveges módú, de az új rendszerbe bootolás során ugyanazon a ponton ugyanúgy lefagy az indulás, mint a desktop változatnál.
Egyébként másik particiókon vígan ketyeg egy Linux Mint 7 Gloria, és a nemrég megjelent Linux Mint 8 Helena Xfce változata. Tehát a k3b CD-DVD íróm kifogástalan, mint ahogy a CD-DVD író-olvasóm is, hiszen ezekkel készítettem el Linux Mint 7 Gloria alatt a CD-ket és DVD-t.
Kérdésem, kipróbálta-e már valaki, és tapasztalt-e hasonló hibajelenséget, mint amit én leírtam?
Tudom, hogy ez még csak a béta2 változat, ezért nem akarom ecsetelni a csalódottságomat.
Tisztelettel,
Fazakas Albert