Nekem kb ilyen konfig van, egy Dell Vostro 1015 4500MHD VGA kártyával. Érdemes ezt a VGA-t választani a többi inteleshez képest, mert sokszorosa a sebessége a régieknek.
Régebbi kernelekkel voltak bajok 2d-ben is, pl video tearing, 3d teljesítménye 0 volt.
2.6.32-es, vagy annál újabb kernellel elég jó a 2D, és 3D teljesítménye is minden hekkelés nélkül. Szóval érdemes egy új disztrót felraknod majd, pl: Ubuntu 10.04 LTS, vagy Fedora 13.
Lazán mennek a 720p-s videók, Urban Terror, OpenArena. CSS-t ugyan nem játszottam, csak Half-Life 2-t, az engineje ha jól tudom ugyanaz. Wine alól ment az is jól, 1 problémától eltekintve, nem működött a zseblámpa. :-D Konzolba ezt begépelve már működött:
r_dynamic 1
r_shadows 1
r_newflashlight 0
Windows 7 alatt is próbáltam, ott ki mertem próbálni Full HD-t is, az is ment, meg pár gagyibb grafikájú játék is: pl: Need for Speed Most Wanted, Star Wars Republic Commando, Flatout, Half Life 2 Episode 2
Szóval egész használható kártya, de azért ne várd el, hogy ugyanazt teljesítse, mint egy nVidia kártya+nvidia bináris driver