SkullyVagy csak a tulajdonosa nem számtech zseni, vagy szimplán szeret veszélyesen élni :D
Édesapám orvos, és rengeteg pótolhatatlan fontosságú betegekre vonatkozó adatot tárolt már hosszú évek óta egy régi 40 GB-os Maxtor winchesteren.
Miután nekem egymás után két (ráadásul újabb) Maxtor HDD-m adta be a kulcsot, elkezdtem mondani neki, hogy Te figyi apu, nem megijeszteni akarlak, de az nem lehetetlenség ám, hogy egyszer csak meghal a winyód, és búcsút inthetsz az orvosi adataidnak. :)
Nem igazán vette komolyan. Legutóbb amikor nála jártam, már olyan állapotban volt a lemez, hogy beteg hangon cincogott, akadozott, és sokszor teljesen kifagyasztotta a rendszert.
Mondtam is neki, hogy na akkor MOST szépen veszel egy külső winyót, és mindent átmentünk, mert ez így nem állapot. :)
A lényeg: sajnos igenis gyakori, hogy egyesek mindenféle biztonsági mentés nélkül tárolnak pótolhatatlan adatokat, miközben rosszabb esetben életveszélyes állapotban van a hardverük, vagy éppen életveszélyes műveleteket végeznek a géppel (pl. operációs rendszerek újratelepítgetése).