Ide is leírom hátha tudnak segíteni. Nos, anno még próbáltam a siduxot 33-as kernellel és evvel a xserver 1.7.6-al, az eredmény az, hogy az intel x3100-as kártyám jól muzsikált, viszont majdnem egész végig maxon pörgött a proci ventilátora. Megnéztem anno htop-bal, semmi nem ette a procit feleslegesen. Ahol az integrált kártyám van, ott meg egyenesen forró volt a laptopom már 10 perc után is, pedig régebbi rendszerekkel mehetett ez egész nap is ,az se kottyant meg neki. Azt hittem az XFCE-vel van a baj, leszedtem, vissza az ubi 9.10.
Most az egyik gépemen, pont amit Siduxxal is próbáltam felfrissítettem az Ubuntut. Meglepően semmi bajom sincs vele, azt leszámítva, hogy ugyanazt csinálja, mint anno a Sidux. Egész nap ment a gép 9.10-el semmi baja nem volt. 10.04-el 10 perc alatt megint forró lett minden. Gyanítom, hogy már megint az intel kártya lehet gyanus. Valaki esetleg találkozott ilyennel? Azért is bosszant ez, mert akkor ezek szerint innentől kezdve az összes GNU/Linuxxal szét fog sülni a gépem? :O