MorelloHa a windows-os jogi huzavonára gondoltál a "Legyen benne explorer, ne legyen benne." mondatban, azért gondold át, hogy sok embernek sötétlila fogalma sincs arról, hogy miféle böngészők vannak! Csak az iexplorer van, vagy más is létezik, esetleg ff,opera és még sorolhatnám a sort. A microsoft pl. egyeduralkodó lett az IE akármelyik verzióval, mert alapból csak explorert használhatott a polgár a windowsban. Persze lehet telepíteni mást is tudom. A MS alapvető szemlélete úgyis az, hogy ő akarja diktálni a szabályokat, mindegy, hogy van jobb, szabványosabb, kezelhetőbb, biztonságosabb alkalmazás valamire. Lényeg, hogy úgy építsen fel dolgokat, hogy minden területen az ő cuccát használják. Ha jól tudom, most telepítéskor ki lehet választani, hogy melyik böngészőt használja majd a dolgozó a rendszerben. Ezt előírták az MS-nek a "jogászok"! Nagyon jó dolog ez, mert az egyéb böngészők használata jobban terjedt ezzel tudomásom szerint. Gondolom a "piaciverseny" fellendítése érdekében történt mindez. Szerintem nemcsak hülyeségre használják a jogászokat a világon. Ez a codec dolog nekem se világos, hogy pontosan mi az ábra az usában, de gondolom azért boldogulnak nélkülünk is odaát valahogyan :)