Sziasztok!
Most lettem kész a 10.04 "félig friss" installjával...
Először életemben ugy próbáltam, hogy a home partíció megmarad. Mit ne mondjak, nem gondoltam, hogy ennyire-teljesen megmarad minden beállításom! Az ikonoktól kezdve a firefox könyvjelzőkig/pluginokig, MINDEN. Ez nagyon örömteli meglepetést okozott, azt gondoltam ez ilyen félig-igaz reklám szöveg csak.
Még ezelőtt tapasztaltam a valóban sokkal gyorsabb indulást. Valódi röpke 10 másodperc alatt beírhatom a jelszavam aztán még pár másodperc és villan a desktop és kész!
A rendszer egyelőre stabil, csak egy baja volt, hogy az egyik béta amsn ppa-ból a legujabb amsn ben valami adatütközés volt, reconfigure megoldotta, de hát ez ugye én általam okozott probléma. Vicces nézni, ahogy a dokkon sorra megjelennek az alkalmazások valódi ikonjai a szürke ismeretlen ablak helyett. :D Tényleg minden a régi.
Nemsokára felrakom ATI drivert is, nagyon bizakodom. Aztán lesz még update :)
Köszönöm Ubuntu.
dc
Up: ati driver települ, fglrx nélkül is megy a 3D. :O Biztos a nyílt driver. :)
Up2: most derül ki működik e a zárt ati driver... :)
Up3: az alap (tárolós) ati driver nem jó :( Megpróbálom honlapról a legfrisebbet most.
Up4: na este nem volt jó az fglrx, letöröltem, vissza a synapticos és... Működik :D Aztán rájöttem este azért nem ment mert nem reconfigure-oltam az X-et... :D Na mindegy. Köszönöm Ubuntu.
Up5: felfüggesztés és működni látszik, de most az egérnek valami baja lett. Megoldom majd ha visszajöttem suliból. :D Viszont semmihez sem kellett nyúlnom és ez is sokkal gyorsabb lett, gomb után 2 másodperc: monitoron a desktop, még 3 és működik újra a rendszer.