Sziasztok.
Én is feltelepítettem az Ubuntu 10.04-et, persze nem az éles rendszerre egyenlőre. A telepítő cd induláskor ezt a hibát dobta:
"The installer encountered an unrecoverable error. A desktop session will now be run so that you may investigate the problem or try installing again."
Leokézeom, betölte nemsokára a live cd desktopja, aztán installálás közben egyszer csak megfagyott, csak a reset segített. Mondom ok, megpróbálom egyből installálni, nem kell a "próbafelület". Ezzel a menüvel is hasonló volt a helyzet.
Utána a google-ban rákerestem erre a hibára, és ott írták, hogy a cd bootolásakor nyomjak egy gombot, ahol előjön a nyelvválasztó, meg a menü, majd F6-ot és válasszam a nominate opciót. Ezután simán felment a 10.04. :D
Minden szépen fut, még a tvtime-nak is tudtam hangot varázsolni (igaz a 8.04 alatt egyből volt), de azt vettem észre, hogy sokkal több processzort használnak azok a programok amik pulseaudiót is igénybe veszik. (pld tvtime a 8.04 alatt 7-10% cpu, 10.04 alatt 18-21%, és a pulseaudió is 15-20%-ot használ).
Nem tudom más is találkozott ezzel a hibával? Egy kicsit zavaró, mert így többet fogyaszt, jobban melegszik a proci.