nagy.zsoltNem , sajnos ezeket még nem én készítettem ( egyenlőre ) , de szeretnék én is ilyeneket észlelni és lefotózni majd ha összejön rá a pénz .
Ha nem bánjátok , linkelek még 1-2 érdekes felvételt pl...contrailspotting (repülőgépek áthaladásáról) ez is egy műfaj :) Ezeket sem egyszerű lekövetni , de gyakorlással megtanulható , legalábbis a cikk szerint (én hiszek nekik ) . Mindenesetre a képek itt is magukért beszélnek :)
Ezek pedig szintén gyönyörű képek , bár nem mostani események .
"December 13-án az utóbbi időszak legnagyobb napkitörése történt, ami látványos sarki fényeket eredményezett a Föld több pontján."
Remélem nem tettem tönkre ezt a topikot ezzel a pár linkkel , de szerintem nagyon szép képek és érdekesek . A sors fintora viszont , hogy ugyan gyönyörű képek készültek a napkitörésről a Föld magnetoszférája közben eléggé megviselt állapotba került , ami nekünk ugye már nem annyira jó . Eddigi olvasmányaim szerint ez a Föld körüli védőpajzs annyira elvékonyodott , hogy a legközelebbi -tudósok szerint 2012 -re jósolt , minden eddiginél nagyobb napkitörés akár át is szakíthatja ! No , ez tényleg nem lenne jó nekünk , de ebbe már nem mennék mélyebben bele . Az biztos , hogy ha ez megtörténne , már nem írogatnánk itt az ubuntu.hu -oldalon .
/off
Üdv...