Ijessz rá !
Én a faterral a következőt csináltam ( 65 éves és hetente -kéthetente telepít XP-t egyedül !) .
Szóval én elkezdtem olyan oldalakat mutogatni és linkelni neki , amik úgy általában a Windows hibáiról írogatnak , meg úgy a vírusokról biztonsági résekről szóló cikkeket . Mindezeket tetézve még mutattam neki pár Hacker oldalt is , ahol elég magas színvonalon űzik ezt a szakmát és a Windows -t használó userek gépeire való bejutási technikákat is "felsőfokon oktatják" . Aztán elmondtam neki , hogy ez milyen veszélyes is lehet a számára (mivel elég sokat bankol is az öreg harcos ) . Aztán elkezdtem neki elmagyarázni , hogy van más lehetőség is , konkrétan egy másik oprendszer amit nem Xp-nek hívnak és annyi köze van a Microsoft -hoz , mint kb..nekem :)
Szóval teltek a napok , hetek , hónapok -és én egyre csak rémisztgettem az öreget a Windos hibáival és veszélyeivel kapcsolatban . Aztán egyszer csak megmutattam neki az " Én Ubuntu -mat " . Beraktam a gépébe egy live cd -t 8.04.4 Lts -t , mivel elég régi a gépe és elindítottam live módban . Miután kellően le esett az álla , hogy minden elsőre működött , én akkor leállítottam és kivettem a CD -t és eltettem . Azóta az öreg harcos már többször is megkért , hogy "ugyan rakjam már fel neki azt a Ubuntu -t " , mert már megint vírust kapott meg minden és újra kellett neki telepíteni az Xp-t . Természetesen még nem raktam fel neki , hanem tovább ijesztgetem a Windows hibáival és veszélyeivel :)
Most , hogy így belegondolok , nem is hazudtam neki a Windows hibáival kapcsolatban és lehet , hogy fel kéne már raknom neki az Ubuntu -t :))
Üdv...