Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
Hírek, események

Elkészült az Ubuntu kiszolgáló kézikönyve

• [törölve]

Örömmel jelentem, hogy elkészült az Ubuntu kiszolgáló kézikönyvének magyar fordítása. Az Ubuntu 10.04-es változatához készült kézikönyv mintegy 20, kiszolgálók üzemeltetésekor felmerülő feladat alapszintű megoldását, az Ubuntu által ezekhez kínált kiszolgálószoftvereket, és azok beállítását mutatja be, valamint a témákat részletesebben bemutató könyveket, weboldalakat ajánl. Reméljük, hogy a kézikönyv hasznos információforrásként fog szolgálni minden kezdő ubuntus rendszergazda számára. A fordítás elkészítését az FSF.hu alapítvány támogatta, ezúton is köszönet érte. A kézikönyv a sugo.ubuntu.hu oldalon érhető el. Az esetleges fordítási hibákat az openscope hibajelentőbe jelenthetitek. FRISSÍTÉS: már elérhető a "Hivatalos" PDF-változat is!

Hozzászólások (34)

A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél
  • [törölve]

Örömmel jelentem, hogy elkészült az Ubuntu kiszolgáló kézikönyvének magyar fordítása. Az Ubuntu 10.04-es változatához készült kézikönyv mintegy 20, kiszolgálók üzemeltetésekor felmerülő feladat alapszintű megoldását, az Ubuntu által ezekhez kínált kiszolgálószoftvereket, és azok beállítását mutatja be, valamint a témákat részletesebben bemutató könyveket, weboldalakat ajánl. Reméljük, hogy a kézikönyv hasznos információforrásként fog szolgálni minden kezdő ubuntus rendszergazda számára. A fordítás elkészítését az FSF.hu alapítvány támogatta, ezúton is köszönet érte. A kézikönyv a sugo.ubuntu.hu oldalon érhető el. Az esetleges fordítási hibákat az openscope hibajelentőbe jelenthetitek. FRISSÍTÉS: már elérhető a "Hivatalos" PDF-változat is!

Egy ilyenre már régóta vágytam. Csak legyen időm alaposan átböngészni.

• [törölve]

szponzorEgyelőre nem, mert a pdf-generálás némileg bugos (nincs felkészítve ékezetes betűk kezelésére, fop-szakértők: segítség!), ha ezt sikerül megoldanom, akkor lesz.

Fantasztikus vagy! FantaSztikuF.hu! Nektek is köszönöm!

[törölve]Nem vagyok "fop" szakértő, de ha az ékezetes betűket Unicode formában adod meg, akkor se eszi meg?

• [törölve]

HtibiNyilván nem ennyire egyszerű a dolog :)

[törölve]Mondtam, hogy nem vagyok szakértő. :-( Ha XML-ből forgat, és speciális karakterek is kellenek akkor azoknak az unicode formáját kell használni. Viszont abban igazad van, hogy nem ilyen egyszerű, csak olvastam valahol, és az se biztos, hogy mindent jól értettem. Annyira nem érdekelt a dolog, hogy beleássam magam.

FANTASZTIKUS!!!!!!!!! Minden vágyam ezt volt :) :) :) Ez a dokumentáció nagyon nagy segítség számomra. Minden elismerésem az FSF.hu számára. Hű 1% adó támogatótok vagyok és mindig is hittem és tudtam valahol mélyen , hogy ott mindig jó helyen van az én szerény támogatásom. Ez is annak a jele ,hogy képesek vagyunk egy szebb és jobb jövőt építenünk. :)

wylowÉpítsük akkor együtt a szebb és jobb jövőt! :-) Én is jobban szeretek pdf-ben olvasni, így dolgoztam egy kicsit, aminek itt az eredménye: http://data.hu/get/2520673/ubuntu_kiszolgalo_kezikonyve.pdf.html Töltsétek és használjátok! :-)

hú, ez baromi nagy munka lehetett! köszi!

csabika74Nagyon nagyszerű :) Köszönöm mindenkinek, akik lefordították és neked, hogy kigeneráltad!

Kihírezve a blogomra: http://sh4d0w808.blogolj.net/2010/05/07/ubuntu-magyar-dokumentacios-csapat/

sh4d0wAnnyivel pontosítanám, hogy a szerver doksit nem a dokumentációs csapat, hanem a honosító csapat csinálta (pontosabban Kelemen Gábor). A dokumentációs csapat a közösségi doksin dolgozik, ami ettől független, és az a célja, hogy a hivatalos doksit kiegészítse.

• [törölve]

csabika74Közben sikerült megoldani a generálást, úgyhogy erre a kerülőmódszerre nem lesz szükség... bár ez sokkal szebb, mint amit generálni sikerült :).

• [törölve]

csabika74Szép munka! Köszönöm szépen ;)