doomschneider Hello! Ubuntu 10.04 alatt szeretném azt elérni, hogy Ctrl+Alt+F(1-6) konzol, F7 X, F(8-10) konzol legyen. Jelenleg így néz ki: F(1-6) konzol, F7 semmi, F8 X, F(9-10) semmi. Sajnos nem tudom, hogy lehet ezt megváltoztatni, mert itt nincs inittab.
Talma Ja, upstartra cserélték. Én is csak lestem, mert át akatam állítani az összes tty-t szép zöldre, mint a retro debianos szerveremen :-D Az etc/default/console-setup -ba lehet állítani a konzolok számát. Viszont a színeket még mindig nem tudom hol lehet.
Talma decoatiIgen,az első megoldás jó, köszi :-D Ezt: for I in 1 2 3 4 5 6; do setterm -background black -foreground green -store > /dev/tty$I; done bemásoltam a /etc/rc.local-ba az exit 0 előtti sorba, és újraindítás után már jó
regisz Ha jó konzolt akarsz, akkor a terminator a te barátod szerintem :) Többet kipróbáltam már, de messze ez tudja a legtöbbet, köztük azt is, amire szükségem van :).
regisz doomschneiderAmit én írtam, az az X-en belül csinál neked konzolt, nem a karakteres üzemmóddal operál. Csak hogy nehogy félrevezesselek :).