wizardrySzia!
Beteszel egy LiveCD-t és ott, abban nyitsz egy Gparted-et. A Gparted-ben kikapcsolod a nagyobb swap-ot és bekapcsolod a kisebb swap-ot - kilehet. A futó rendszeredről nem tudod kikapcsolni, mert használva van, azaz csatolva, mégha használatban nem látszik.
Ha LiveCD-n nics telepítve Gparted, telepíted:
sudo apt-get install gparted
Net kell hozzá elvileg. (csak addig marad telepítve amíg le nem állítod, újra nem indítod a gépet)
Valamint az /etc/fstab fájlt is át kell írnod az új swap-ra, a /dev elérési útját vagy UUID szerint, ami ilyesmi:
# swap was on /dev/sda1 during installation
UUID=b60f37a9-cf32-43bb-98bc-15b17c125451 none swap sw 0 0
A (másik) swap UUID kiderítése ezzel a paranccsal:
sudo blkid
De /dev/sdxx -et is belehet írni UUID helyett a második sorba.
Egyébként az /etc/fstab szerkesztése megoldja, hogy a másik swap legyen használva, csak csatlakoztatni is kell. Újra kell indítani utána a gépet.
Nem kell törölnöd és formáznod (inkább ne), a TestDisk kezeli a swap fájlrendszerét is:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Én futó rendszerre telepítettem és futó rendszeren használtam:
sudo apt-get install testdisk photorec
Tehát nem töltöttem le. A másik, hogy nálam a testdisk telepítése elég volt, ez a csomag tartalmazza (tartalmazta akkor) a Photorec-et, de ezt majd meglátod, mi mond a telepítési parancs, inkább próbáld a photorc-et is telepíteni - egy ablakban lesznek vélhetően (vagy ... majd kiderül). A honlap szerint is egyben van.
És a képeken látható módon egy másik partícióra mozgattam az adatokat. Most jutott eszembe, olyan módon lépkedtem a könyvtárakban, mint a midnight commander (mc) is teszi > . és .. valamint kurzor billentyűk és enter.