Sziasztok.Gondom van a telepítéssel nekem is,a live cd futtatásakor a képernyő tökéletesen működik,de ha feltelepítem,újra inditásnál csak fekete képernyő jelenik meg,de az ubuntu elindul,a hangja hallható.Mit lehet ilyenkor tenni?Ha nem live cdről (angolnyelvű) telepitek,akkor tökéletesen fut.
LiveCD/DVD
pepejoeHa olyan gombot nyomsz akkor a grafikus képet átváltja parancssori képre, hogy lásd mit csinál a gép. Szerintem lehet, hogy hardver probléma okozza a gondot. Ha úgy is feltelepíted akkor told fel Altenate CD-ről, ott ilyen probléma ritkábban jön elő (setup olyan lesz mint az xp cd-jé) Illetve ellenőrizted a cd-t írás után?
PapamacoValszeg a monitor beállításait nem sikerült átmenteni a telepítőnek a LiveCD-ről a kész telepítésre, és ezért elszáll a kép. Megoldás lehet, hogy csökkentett módban indítod, és paranccsorból oldod meg a problémát. Lépésenként: 1) Grub-ban recovery mód kiválasztása 2) Elvileg root-ot kapsz alapból, ha nem, akkor jelentkezz be. 3) "apt-get install vim" (a többi szerkeztőt nem igazán értem) 4) sudo vi /etc/X11/xorg.conf Ezzel megnyitod szerkesztésre az xorg.conf file-t. 5) le-fel-jobbra-balra gombokkal menj le egészen a 'Section "Device"' tartalmú sorig. Utána 1-2 sorral van olyan, hogy 'Driver "nvidia/ati/stb"'. Ha nem vesa van ott, akkor: 5.1) Menj az idézőjel elejéhez, és nyomd meg az INSERT-gombot. 5.2) DELETE-el töröld az "ati" vagy az "nvidia" bejegyzést, majd írd be, hogy "vesa" (idézőjelek ugyan úgy maradjanak mint előtte) 5.3) Nyomj egy ESC-et. 5.4) Keressed meg a 'Section "Screen"'-t (kicsit lejjebb), és azután a 'Section "Display"' című részben van egy olyan sor, hogy "Modes" Ebből kell kivenni a nagy felbontású részeket. Ha biztosra akarsz menni, akkor csak az 1024x768-at és az annál kisebbeket hagyjad benne, a többit törölheted. (úgy, ahogy az előbb is a drivert) 5.5) Nyomj ESC-et. 5.6) Írd be, hogy ":wq" (ez elvileg alul jelenik meg, 'w' a mentés, 'q' a kilépés utasítása, előttük a kettőspont azt jelenti, hogy most a programot utasítod) 6) Írd be hogy "init 5" a konzolba, ezzel elvileg elindul a graf felület (ha sikerült beállítani) 7) Ha valami nem megy, akkor még mindig vissza tudsz menni paranccsori módba a CTRL+ALT+F[1-6] billentyűkkel, bejelentkezel és lehet újra próbálkozni. Tipp: előbb egy másolaton próbáld a file módosítását, és ha már megy a szerkesztő kezelése, akkor nyúlj a rendes file-hoz. Másolni így tudod (a saját mappádba): [sudo] cp /etc/X11/xorg.conf ~ Sok sikert! (ui: tudom, hogy még 1000 megoldás van, de nekem ez a legkézreállób)
[törölve]
Köszi a segítséget; Már csak annyi gondom van ami az összes többinél! Egér és billentyűzet nincs... bejön minden ahogy kell.. csak nemtudom használni :) Setupba kellene valamit állítani? vagy mi lehet a baja? gépnek van valószinüleg mert ennyi rossz disztribucio nincs :D
bibokaBiboka,köszi a választ,de én még nagyon kezdő vagyok a linux terén.Ha megtennéd,hogy elmagyarázod,miként tudom csökkentett módban elindítani,mert én próbáltam a ctrl + alt és az F1-6ig billenytyű parancsot, de nem reagált rá, csak szépen elindult a bootolás és a bejelentkező hangból itélve be is lépett az ubuntuba.
PapamacoJah, igen, ezt elfelejtettem. A boot legelején, közvetlenül a bios után meg kell nyomni az ESC-et, és akkor bejön a GRUB menüje. (eddig nem volt rejtett, magától megjelent, most már nyomdosni kell az ESC-et.) Ott ki tudod választani, h "Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic (recovery mode)".
[törölve]
[törölve]Annak írom aki esetleg hasonló cipőben jár mint én! Azt tanácsolták, hogy usb-vel próbálkozzam, ha nem megy akkor a BIOSt kell frissíteni. Ez gondolom nem lehet egyszerű én se merek nekivágni egyedül, de elméletileg ez megoldja a porblémát! Szólok ha én megcsináltam :)
Felfrissítem kicsit a témát, remélem észreveszi valaki és tud segíteni. Letöltöttem a Debian Lenny Live-LXDE változatát az LXDE.org-ról. Annyi problémám van csupán, hogy nincs telepítésre utaló ikon az asztalon, csak egy My Document és a menüben sincs olyan pont ahonnan lehetne indítani. Gondolom terminálból megoldható, a kérdésem annyi csupán: hogyan? (MoonOS LXDE változatánál ott van az ikon, de Debian-t szeretnénk feltenni.) Előre is köszönöm.
younfoxA Debian LiveCD-k nem telepíthetőek. A telepíthető lemez itt van: http://cdimage.debian.org/debian-cd/5.0.3/i386/iso-cd/ Vagy itt, ha 64 bites kell: http://cdimage.debian.org/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-cd/ Az LXDE-t is tartalmazó lemezkép a xfce+lxde-CD-1.iso végű. A telepítője más, mint az Ubuntué, de grafikus.
Az Ubuntu telepítők egyben Live cd-k is, amit előttem elmondtak, de ha nem akar bootolni live-ről de a telepítés elindul, csak szakítsd meg a telepítést és megkapod a be-bootolt live cd-t.
berciXcoreNa ezt nem tudtam. Köszönöm szépen. Kicsit furcsának tartom, hogy a Debian Live változatai nem telepíthetők, de ez van. :)