Sziasztok!
Egy pár héttel ezelőtt próbáltam (volna) ki az Ubuntut. Mindent a legalapvetőbb ponttól kezdtem; az adatokat kiírtam CD-kre, majd minden partíciót likvidáltam a vinyóról. Ezután kezdtem a telepítést és a saját partíciókezelőjével létrehoztam három partíciót: egyet a rendszer számára (20 GB), egyet a CD-n levő anyagok (zenék, képek, programok, stb.) (17 GB) és egyet swap memóriának (3 GB). Ment is minden jól és hamarosan már a kész rendszer indult be a gépről, de amikor beindult, azt az ominózus 17 GB-os partíciót nem találta, csak a saját részét (Filesystem) és gondolom a swap-ot meg olvasta a kirendelt helyről, de azt a 17 GB-os üres partíciót nem találta.
Megpróbálkoztam egy másik módszerrel; Windows XP partíciókezelőjével létrehoztam ugyanazt a beállást (20 GB/17 GB/3 GB) és feltettem a Windowst, majd a CD-k ről átnyomtam az adatokat a 17 gigásra, leformáztam a másik két partíciót és úgy tettem fel a rendszert. A három partíciót már telepíts közben felismerte és azt hittem, hogy már jó lesz, de az újraindulás után a betöltőképernyőnél egyszerűen leállt a vinyó. (Döglődik az alaplap.)
Sokáig eljátszottam ezzel, de meguntm és most ideiglenesen vagyok XP-n, de azért szeretném az Ubuntut használni. Tervezem, hogy az első módszerrel (saját partíciókezelővel) próbálkozok, de nem tudom, hogy hogy kell neki megmondani, hogy minden boot-oláskor azt mount-olja, hogy lehessen zenét hallgatni meg satöbbi. Már azt is beállalnám, hogy minden induláskor kézileg csatoljam a meghajtót, de ha magától meg tudná csinálni, az nagyon jó lenne.
Szóval nem tudnátok megmondani mitévő legyek? A GParted-et telepítés során letörli és csak az Fstab marad nekem, mert egyből nem tudom beállítani az internetkapcsolatot. Bármi ötlet?