Sziasztok ! Úgy gondoltam vennék egy lap v. note v. neetbokot! Újat kb. 50-80 között valahogy amire egy ubit lehetne jól felrakni. Nem kell nagyon-nagyon komoly gép, de azért legyen sebessége és strapabíró legyen. Akár itthonról, de lehet külföldről is rendelésre. Ha valaki tud ilyen net címeket, akkor előre is megköszönöm nektek. Köszönöm!

Látom te is nagy harcos vagy :) Googlen millió oldal van ahol tudsz laptopot nézni. Ubuntu szinte bármilyen gépen fut, de attól függ mire akarod használni.. Kell e a rá compiz vagy akarsz virtualizációt is futtatni rajta, mert akkor komolyabb gép kell, ha csak írógépnek akarod használni akkor bőven elég egy kisebb gép is :)

adams-1986Nem kell nagyon compiz, csak netezni és kész. A problémám inkább az, hogy hivatalos cégek nem adnak teljes információt a gép és az OS+akksi összhangjáról.Sokat olvastam már fórumokon arról, hogy egyes gépek hamarabb lemerülnek az ubi miatt, vagy nehezebben lehet rajta összehozni egy jól működő linuxot. Ezért fordultam az itteni fórumhoz is, több szem többet lát! Ja és ha egy feltelepített OS-sel veszek gépet, akkor nem biztos hogy fel tudom rakni rá az ubit, mert vannak lekódolt gépek amihez én még csak kezdő vagyok.

Szerintem 50-80 körül nem kapsz laptopot(ha van is ennyiért, abban nincs köszönet), ha azt szeretnél, 100 felett kéne gondolkodni. Netbookból az újabb(amiben az N450-es processzor van) J&W Minixet ajánlanám, nekem egy helyi számtechnika üzletben 70-ért kínálták.

myszogladilyen lekódolt gépekről még nem hallottam ha én veszek egy gépet arra azt rakok fel ami uri pereputtya kedvem épp jónak tart :D Ilyet el ne higgyél Nekem a 2 éves aksimmal windows7 50 perc alatt merül Ubuntu 70-80 és fullon megy az Ubuntu. Ilyet nem szabad elhinni, főleg ha egy sting nevű embertől hallod :D De ha ha kezdő fórumozó vagy majd ugyis találkozol vele

Új noti ennyiért csak kis 10"-os képátlójő van ha jól látom, de pl itt néz szét, lehet ár szerint keresni. http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=keres&searchop=advanced

A DELL-t linux-al adják nekem is az van tudom javasolni. Vannak hozzá DELLbuntus CD-im is, innen: http://linux.dell.com/files/ubuntu/

adams-1986Én úgy hallottm hogy a Sony laptopokra pl. nem lehet, vagy csak nagy kínlódások árán felrakni más OS-t mint amit ők már ráraktak... :(

Nekem egy netbookom van (Eee1001HA), ennél a modellnél a wifi kártyát csak egy kis trükközés után lehet beüzemelni. Egyébként ha első/fő/általános gépnek szeretnéd az új gépedet, inkább valami nagyobb gépet válassz. Ezt elsősorban a kijelző méretére, másodsorban a teljesítményére értem. Hosszabb távon (nekem kb 7 hónapja van) egy 10" képernyőn dolgozni elég megterhelő és fárasztó. Irodai feladatokra, netezésre, zenét hallgatni elég az atom, de HD filmek lejátszásánál, és komolyabb flash tartalmaknál már bizony gondok adódnak. Az eddigi tapasztalataim alapján tehát azt tanácsolom, hogy netbookot csak második gépnek vegyél, egyébként jobban jársz egy 15,6-os géppel. (A belépő modellek már kicsivel 100e Ft-tól elérhetőek pl: ez)

B2manSONY notit soha nem vennék... nem tudom miért van ennyire felkapva.. 3x drágább mint más, és a biosa is olyan, hogy szégyen

Ennyivel később: 3 hónap

Nekem HP550 (FU408EA#AKC) van. Compiz megy. Netezésre, filmnézésre teljesen jó.

Nekem egy Lenovo van, most Min megy rajta, és MINDEN tökéletes . 10 colosn wifi, kamera, net, úgyhogy meg vagyok vele elégedve.

adams-1986Nekem volt egy SONY VAIO (P-III-500, 128 RAM) notim. Semmi gond nem volt vele. Simán felment rá az XUBUNTU.. Előtte XP volt rajta, az is ment gond nélkül. Két hónapja adtam el, mert inkább az asztali gépemet fejlesztem, vettem az árából egy GeForce 9800 GT -VGA-t ..

Használt 14' laptopot már kapsz 50-60e körül. Pl: IBM Thinkpad (14' VGA, 1.7 GHz, CPU, 40 GB HDD, DVD-ROM) 58e Ft.

És végülis mi lett a nyerö gép? :) Érdekelne ilyen árkategóriában mire esett a választás. ;)

peterhAzt lehet tudni, vajon Acer-hez van ilyen lemez? A hivatalos oldalon csak Win variációkra van támogatás. Azért kérdem, mert az Acer Aspire 5730ZG laposomon nem tudtam a beépített mikrofont korábban beállítani (9.10 volt rajta utoljára). Luciddal még nem próbálkoztam, mert most kölcsönbe van adva és a gyári Vista fut a masinán. Amint vissza kapom, megy rá a Lucid és akkor lehet majd kipróbálni.

Ennyivel később: 5 nap

tothgabA DELL -verzióval csak egy gond van : ANGOL , és nem tudtam átállítani magyarra a nyelvet. DE !!! UBUNTU NETBOOK : http://www.ubuntu.com/netbook http://www.google.hu/images?q=ubuntu+netbook&hl=hu&rlz=1G1GGLQ_HUHU251&prmd=is&source=lnms&tbs=isch:1&ei=ZUWHTKnzOsrDswbrhJjZCg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&ved=0CBQQ_AU&biw=1200&bih=624 Bármilyen NOTE- , NET-bookra felmegy , és MAGYAR !!!

Ennyivel később: 5 hónap

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani olyan laptopot, ami nagyjából megfelel ezeknek a paramétereknek és nem zötyög alatta az Ubuntu: Intel Core i3 min. 256 MB VGA (Ati Mobility Radeon HD 5xxx tetszene, de nem tudom mennyire Ubuntu/Linux kompatibilis) 2-3 GB DDR 3-as RAM min. 15,6"-os kijelző függőleges enter billentyű (elhanyagolhatóbb, de számomra az egyik legfontosabb tényező) maximum 150-160000 Ft-os bruttó ár újonnan. Kinéztem egy Dell Inspiron N5010-et, de azon vízszintes az enter billentyű, szóval csak akkor esne rá a választás, ha tényleg nincs jobb ár/érték arányú. (tudom, hogy nagyon szőrszálhasogató ez az enter dolog, de engem kifejezetten irritál.)

liathasHa most lenne pénzem, akkor ezt venném meg... :) http://www.edigital.hu/Notebook/Packard_Bell_EASYNOTE_TM85-JN-503HG_notebook-p64431.html Amúgy, most egy 1 éves ASUS K50AB-m van, amiben 2.1 ghz-es AMD proci van, 2 giga ram és ATI 4570-es 512 megás videókártya. Megy rajta wine alatt a lineage 2.

tothgabKicsit megkésve, de most válaszolok. Itteni tanácsra J&W Minixet vettem, N450-es proci,2gb ram,250gb hdd. Tavaly júliusban vettem meg és nagyon megvagyok vele elégedve. Compiz-conky-awn tökéletesen fut 10.04.1/nem netbook remix/ alatt. Akksi 2-2.5 órát birja 3cellával. Ha valakit ez a tipus érdekel, tudom tanácsolni. Ja és 75e. volt freedosban az ajtómnál átadva !