Linux laptop vásárlás! (Megoldva)
ki_ezUuuu Packard-Bell. Milyen minőségű gépeket gyártanak? Gondolom ez nem a hewlett-packard, mert arról amennyit hallottam, nem az anyagminőségről híres. :) Nekem egy egy éves Lenovo G550-em van, de nem fut rajta a Magicka demo. Nem egy Dx11-es játék, de azt írták a supportban, hogy kevés neki az Intel dedikált 64 MB. Ezért gondoltam, hogy ha sikerül, karácsony táján cserélek, mert IT körökben ez már csak rohamosan öregszik :(.
cstd81Drágán vetted! hírdetik 60 körül is érdemes szétnézni. Amikor bejött akkor volt 70 igaz ez 2 Gb ram-mal a mostaniak úgy látom 1 Gb-al vannak ellátva. Amúgy ha netezés akkor ez a kisgép jó, az aksi újonnan kb 2 órát bírt ki, rendeltem hozzá nagyobb akkut, de ezzel is csak 4 órát bír, az ubuntustudió fut rajta, és a gimp, inkscape de a youtub-os filmek is szépen megjelennek. Ami érdekes, hogy a wifije nem az igazi, a cégnél van helység ahol alig észleli a wifit, de a kolléga Apple gépe szinte maximális térerőt jelez, ezt nem tudom miért teszi. A webkamera beállításáról találsz a fórumon leírást, érdemes a netbook változatot feltenni rá, mert lehet olyan probléma hogy olyan ablak nyílik meg aminek az alját nem látod, így nem tudsz kattintani semmire a beállításkor. Amúgy netezéshez már találsz 70-80 körül core duo-s gépet használtan ha jól emlékszem HP-ban de láttam core2duot is, az aksik gyengék az ilyen gépeken, de tudsz hozzá venni utángyártott akkut és vígan fut megint sokáig. Az ubuntu pedig tényleg mindenen fut, legfeljebb a csilivili kütyükhöz(újlenyomatolvasó) néha konzolban kell mászkálni. szóval mindegy milyen gép az ubi vígan fog futni, nekem eddig nincs panaszom,
liathasÉn, ha laptopot veszek, akkor az ár/teljesítmény mutatót nézem. Bármelyik cég termékénél belefuthatsz 1-1 silányabb darabba. Például, most ASUS laptopom van már 1 éve, és emiatt úgy érzem hogy soha többé nem vennék ASUS-t, pedig csak annyi a gondja hogy a webkamera direkt fejjel-lefelé van beleintegrálva, hogy csak windows alatt a windows-os driver-rel működjön és kicsesszenek a linux használókkal. ( oké, ez nem igaz, de én így érzem... :D ) Szerintem alapszabály, hogyha játékra is akarod használni a gépet, akkor csak ATI vagy NVIDIA videókártyás modellt kell venni, de abból sem a régieket vagy a legújabbakat. Ha linux alatt szeretnél játszani, akkor semmi esetre sem szabad venni intel, via, sis, matrox és hasoló videókártyás gépeket. ( ez mind saját vélemény... )
liathasazt nem tudom az enyém ilyen http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://prohardver.hu/dl/cnt/2010-11/66498/pic/dell_inspitron_n5010_keyboard_b.jpg&imgrefurl=http://prohardver.hu/teszt/kepet_a_monitorra_vezetek_nelkul/dell_inspiron_n5010_bemutato.html&usg=__xIn0xQzkGEfWXhgiGHs5_lYlkR0=&h=768&w=1024&sz=265&hl=hu&start=0&zoom=1&tbnid=kuIc785HgxzCVM:&tbnh=118&tbnw=155&ei=QCRQTYXkJ4aCswbpwLWoDw&prev=/images%3Fq%3Dinspiron%2Bn5010%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26biw%3D1366%26bih%3D656%26tbs%3Disch:1%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=451&vpy=345&dur=3394&hovh=194&hovw=259&tx=148&ty=155&oei=QCRQTYXkJ4aCswbpwLWoDw&esq=1&page=1&ndsp=29&ved=1t:429,r:17,s:0
levideoTudom, hogy régi a téma de nem láttam máshol hasonlót ezért raktam ide ezt a kis gyakorló prezentációt. (fényképek helyett) Nincs kész mert félbehagytam de az aminek látszik és szerintem kevesen tudnak a létezéséről. Az üres winyóra létrehoz egy telepítő partíciót, ami az első indításkor feltelepíti a dell linuxot. Az, hogy milyen a képernyő megjelenítése, az a felhasználótól függ erre készítettem ezt a kis bemutatót ha kész lesz közzé teszem http://ubu8.fw.hu/dellmini.odp és http://linux.dell.com/files/ubuntu/
Sziasztok,Ezt akarom megvenni,hasznaltan. 105 euro Laptop Toshiba Satellite 5100. Procesor 1.8 Ghz Hdd 40 GB video kartya 32 MB 512 Ram aksi nem tart semmit Ilyesmi mint ez; http://www.toshiba.ca/web/product.grp?section=1&group=223&product=532 Megéri? Linuxos tapasztalatok esetleg ha vannak. koszi elore is.
avarAz még nem rendelkezik processzorba épített HD video chippel? Az 5110-zel komoly problémák vannak bumblebee (linuxos optimus) terén: ami nélkül azonban mindkét videokártya fogyaszt, miközben csak az integrált intel HD-t képes használni. Más típusoknál állítólag használható a bumblebee, de ezen a gépen nem sikerült eddig működésre bírnom, és interneten úgy írják, hogy DELL-eken nem jó. A debumblebee-t még kipróbálom, ahhoz szép reményeket fűzök. Másik gondja, hogy BIOS-ban sem állítható, hogy melyik videokártyát használja. Tehát semmi esélyt nem hagyott a DELL a linuxot használóknak. Pedig nagyon szimpatikus az ár-érték arányuk, mégis komoly sérelem a hozzáállásuk.
kurruNekem Dell e6520 van (céges) és nagyon jó. Igaz nem használom az optimust, mert nincs szükség a nagyobb teljesítményű nvidia vga-ra (bios-ból tiltható az nvidia), az intellel is simán megy minden. (1920x1080) Igaz nem egy olcsó lapos, de Dell, és minden megy rajta linux alól, nem kellett hegeszteni semmit.
depAz az 512 MB RAM az lehet kevés lesz.
depHelló. Épp a múlt héten járkáltam ilyen boltokban. Itt nálunk ilyesmi kiépítésű kütyüt olyan 40.000 Ft körül lehet venni.+ - pár ezer, az alkudozó rámenősségétől függően. Kivéve az ócskapiacot, ahol már 10.000-ért is akad ( igaz hogy kicsit pöttyös a képernyő, de otthon majd megtörlöd, és akkor épp jó lesz...és most, mivel épp "akcijó" van, de csak neked-5 ezerért is megkaphatod..) Az az 512 Ram kevés lehet, kisebb disztrókban gondolkodjál esetleg. Az Ubuntu helyből megeszi legalább felét. Vbox-ra ennyi rammal ne is gondolj, még lehet hogy így is hozzányúl néha a swap-hoz, és lassulni fog. Vagy mini.iso-ból rakjál össze egyet. Esetleg LMDE, az itt nálam egy 1,8 GHz procis, 1 GB SD-ramos gépen Xfce felülettel eszik 118 MB ramot, Gnome-val meg 125-öt alapból. És nem írtad, milyen típusú benne a videokártya, ha nem Nvídia-származék, az is okozhat meglepetést.
sipiattiIgen van full hd webcam, illetve belső mic, minden pöccre ment, skype-al sem kellett hekkelni semmit. A kártyaolvasót, és a hdmi-t nem próbáltam még, az utóbbit nincs mivel :) Amúgy kubi 11.10 beta fut rajta, mert akkorát dobtak rajta megint (kwin vagy az intel driver) teljesítményben, hogy hihetetlen.
depEgy PIII-as gépemen az ubi 10.04 eszik 190mb ramot alapba.Neten jól megy, igaz nem egy gyorsulási bajnok.A netbookomon fent van a P@xtreme linux.Ajánlom figyelmedbe, jól menne rajta és csak 120mb ramot eszik alapba!