gyarakilaszloÜdv. Újrahúztam az egész cuccot, töküres vinyóra. Most az van, hogy a fiam gépéről írok, mert a 10.4-re frissítés után nem bootol be az Ubuntu, mindenféle Failed root-okat meg terminated system file-okat írogat nekem. Telepítés közben is bedobált egy zsák hibaüzenetet, jó sok csomagot eleve nem talált. Aztán most úgy összekutyulta az egész gépet, hogy már fel sem áll a rendszer.
Persze, tudom, telepítsem fel egyből a 10.4-et, az tuti. Csak ha van egy lehetőség, a disztribúció-frissítés, és nem működik, akkor talán nem vagyok paranoiás, ha elgondolkodom az egész rendszer használhatóságán. Vagy működik minden normálisan, vagy dobom a kukába az egészet. Elment rá fél napom, leellenőriztem a hdd-t, előtte zerora írtam az egészet, a géppel minden oké, hdd tökéletes, mégis ez van.
Mondjuk a 10.4-re frissítés előtt is előjöttek ugyanazok a problémák, mint tavaly, amik miatt akkor is hagytam a fenébe az egészet. Firefox nem volt hajlandó elindulni, Frissítéskezelő sem, Média lejátszót kétszer indítottam, mire egyszer nagy nehezen hajlandó volt megmozdulni. A poén, hogy a Frissítéskezelőhöz még hozzá sem értem, már kiírta, hogy a frissítés nem járt sikerrel...(???).
Sajnos teljesen elveszi a kedvem, hogy ennyit kell szórakozni egy ilyen lehetetlen os-el, akár ingyenes, akár nem. Én elismerem a belefektetett munkát, van fogalmam róla, mi meló ilyesmit összehozni, annó programozónak tanultam, de váltottam, és a pc-kkel már csak mint átlag felhasználó kerültem kapcsolatba. Sajnálom a dolgot, mert tényleg tetszik, amikor működik.
Lemegyek a pincébe, asztaloskodok egy kicsit hobbiból, az megnyugtat. Holnapra összeszedem magam, letöltöm a 10.4-et, és nekifutok megint.
Azért is bosszant a dolog, mert én úgy tudom, hogy az Ubuntu olyan trágya gépekre is simán felment, amire egy Windows meg sem próbált feltelepülni. Na most az én gépemre vígan felugrik még a Vista is, ha akarom (de nem akarom), szóval ezért sem értem, hogy mi a baja az Ubuntunak. Annó én is csont nélkül felraktam egy olyan tragacsra próbaképpen, amitől még a W2K is húzta a száját.
Bocs a panaszkodásért, valahol ki kellett önteni...holnapután jövök...:)