Köszi adibacsi, ebbe beleásom magam :)
Újabb probléma merült fel.. A drágacsillagvirágtündérbogár hitvesem előszeretettel játszik flash-es játékokkal, ami nem épp procibarát dolog és néhány perc után úgy megfogja a gépet, mint a csuda, ami azért nem épp indokolt egy 1.7-es intel procival és 1.5 giga rammal.
Nos nézzünk kisebb erőforrás igényű disztrót, amiben alapból van flash+java, meg mindenféle multimédia támogatás és többé-kevésbé tudjon magyarul. Fél éjjel tákoltam egy seven-puppy 2-t, gxine nem tud (vagy csak én nem tudom rábírni) 2 hangsávos avi-t úgy lejátszani, hogy kiválaszthassam a nekem tetsző hangsávot.
Sebaj - mplayer jó ismerős, kisujjából kirázta. Akkor nézzünk feliratos filmet..
paccs..
Akárhogy állítom be, (unicode, iso-fejbőlnemtudom-2,), hiába adok meg unicode-os betűkészletet (ofkórsz benne a magyar karakterekkel), vagy konvertálom a feliratot utf-8-ra, vagy iso-ra, egyszerűen nem jó..
Peedig a puppy ezen verziója alapból unicode-os beállítású, még terminálba is be tudom írni, hogy: árvíztűrő tükörfúrógép.. nagybetűkkel is.
gmplayer meg gxine összezagyválja a szavakban a betűket. Nem mindíg, de elég gáz. Nem adom fel! Live kiwi sokat eszik, lubuntu, xubuntu alapból nem tartalmazza a multimédiás meg flash-es motyókat (tudom összeállíthatnék egy testreszabott rendszert live-nak, de a tudásom nem bizti, hogy elég hozzá), az idő meg csak fogy, drága hitves meg ráncolja a homlokát..