gytoth ezekielAkkor logikus, hogy nem megy. Az fstab-ban az uid és gid paraméterekkel állítsd a felhasználót és a csoportot!
ezekiel gytothEzt sajnos nem tudom hogyan kell. Az fstab-ban eddig csak a meghajtók felcsatolását tudtam elvégezni.
Gorkhaan Ahová felmountoltad, annak a mappának kell átállítani. chown feri:feri -R /media/[csatolasipont]
gytoth ezekielPl. így: /dev/sda1 /media/d ntfs-3g uid=1000,gid=100,umask=0022 0 0 Ahol az uid a felhasználó id, a gid pedig a csoport id. Nem bonyolult. FAT-al is ugyanígy.
ezekiel Mérgemben újratelepítettem a Linux-ot, a másik partíciót változatlanul hagytam. Amikor elkészültem, már minden az enyém volt. Ezt ki érti....
T_chris ezekielÉn. Előző esetben utólag raktad be az fstabba a csatolandó particiót, így ott kézzel kellett megadni a dolgokat. Utóbbi esetben szerintem telepítésnél megadtad a csatolási irányokat és a rendszer hozta létre neked az fstabot...
ezekiel T_chrisSzóval, ha én most az fstab-ban automount-ot szeretnék beállítani a partícióra, akkor-mivel változtatnék rajta- megint nem működne?
gytoth ezekielAz attól függ, mit változtatnál. De mit értesz automount alatt? Mert az automount azt jelenti, hogy csak akkor csatolja be a fájlrendszert, ha hozzá akarunk férni.
ezekiel gytothAzt szeretném, hogy rendszerinduláskor automatkusan felcsatolódjanak a partíciók. Azt hittem ez az automount.... (mondjuk hozzányúlni már nem merek...)