Sziasztok! A kérdésem a következő: Tegyük fel, hogy készülőben van egy új film és mondjuk én szeretném megnézi a film trailer-ét. Na most ezt legtöbbször az apple oldalán szoktam megtenni (youtube-on ugye a tömörítés miatt csúnya a kép). Kíváncsiságból viszont a mai nap megpróbáltam HD trailert is megnézni, azonban ez ha jól emlékszem a má$ik oprendszer alatt úgy volt megoldva, hogy amikor kattintottam az adott HD trailerre, akkor bejött egy okos kis (quicktime?)downloader. Sajnos ubi alatt ez nem így megy és semmilyen módon nem tudom letölteni (sem flashget, sem wget) és hát mire azt a 100 megát becacheli, megpróbálja lejátszani azért azt nem egy nagy öröm kivárni(pláne 1280kbps-es nettel) :) (volt már mplayer valamint totem plugin is kipróbálva) Szóval a lényeg: létezik valami hasonló a fentebb említett downloaderhez, avagy ha van esetleg más megoldás, ötlet, szívesen fogadom. Köszönet, varaki
Quicktime
Nekem az mplayer plugin simán játsza. De két kattintással le is menthető.
AttilaLementhető, de akkor is végig kell várni, amíg leszerencsétlenkedi a teljes videofájlt :) De már megoldottam. A titok nyitja egy firefox plugin volt, a neve UnPlug. Így legalább már nem kell az oldal forrásában turkálni, keresni a letölthető fájlt. Sőt ezzel még azt is le tudtam tölteni, amit a forrás alapján nem :D
sziasztok, látom ez már régi téma, de nekem most előjött, nem sikerült megoldani, hiába installáltam restricted package-et meg mindenféle kodeket. Nem találtam meg a megoldást hogy a neten filmtrailereket nézzek quicktime-on keresztül. (arrol van szo hogy ami pozitivummot megszoktam Win alatt, szeretném itt is megoldani) Van ötletetek?
sztomi1981Hello Hol akarod nézni a filmeket? Cím?
fradi81leginkább itt szoktam: http://trailers.apple.com/
sztomi1981Tedd fel a gecko-media player-t. http://fitzcarraldoblog.wordpress.com/2011/12/30/playing-quicktime-videos-in-firefox-and-chromium-xvideo-bug-in-amd-catalyst-11-11-and-11-12-driver/
sztomi1981Nálam megy a lejátszás a firefoxban, jobb klikk a filmen, beállítások, és azt látom gnome mplayer. Tehát az elég neki. ja igen a gecko lesz ami kell neked.
szgyurcsakköszi, letöltöttem és beállítottam amit írtak a cikkben, de nem jó még mindig. Habár vmi változott, mert Chrome alatt azt írja ki h "missing plugin" firefox alatt meg most kinyilik a film ablak, de tök fekete.
sztomi1981Valamelyik gstreamer kodek leírásában szerepel a quicktime (úgy látom a bad csomag). Gondolom az kell, mivel nekem is gond nélkül megy a Totemmel (annak pluginjával).
lev258Ezt még nem írtam de: 11.1-es 64bites KUBUNTU-m van, AMD Phenom II processsor, integrál ATI (785G) videokártya. Ez befolyásolhatja? AMD oldalarol töltöttem le a drivert, az van fent, de korábban sem ment az alap zárt driverrel.
sztomi1981Megvan az ajánlott csomag? A szoftverforrásoknál engedélyezve van a multiverse tároló?
lev258igen, engedélyezve van, és fennvan a bad csomag is, de nem változott semmi. :(
sztomi1981A firefox bővítményei között ott van a gecko-mediaplayer?
sztomi1981Szia, nekem 10.0.2 Firefox nyitja, felugró ablak és abban indul. A legegyszerűbb megoldással célszerűbb kezdeni, nekem ez az egy van külön telepítve (alap tárolóból!): sudo apt-get update sudo apt-get install gecko-mediaplayer Most Debian Squeeze-t használok, de egészen bizonyos vagyok abban (jó, legyen 99%), hogy a fradi által is említett böngészőplugin alap változata (alap tárolóból és nem a neked linken ajánlott beta) kezelné a QT-ot Ubuntu-n is, ugyanis sokáig a 10.04-et használtam és nem találtam a silverlight-on kívül más tartalmat, amit nem játszott volna le. A Jiro Dreams Of Sushi -t nyitottam meg. :) Ezeken is megy, vagy menne, ha ... beállítanám: Chromium - 6.0.472.63 (59945) Built on Debian 6.0, running on Debian 6.0.4 Arora 0.10.2, Epiphany 2.30.6, Midori 0.2.4 - nem, de nem is állítottam be, rá kell venni a gecko használatára Iceape/2.0.11 (ez a SeaMonkey Debian-on) - igen Opera 11.61, QT Web Browser - "majdnem" ... de állítanom kéne, általában igen, valószínűleg cache gondok, teker-teker, de a próbálgatáshoz most nincs kedvem. (nem néztem, KDE-t vagy Gnome-ot használsz .. én gnome -ot, talán a valamilyen "hiányzó csomagokat kéne pótolni ... ha nem megy ezzel a megoldással - persze, amit már megcsináltál, vissza kéne csinálni)
fradi81nem találtam ilyet amikor rákerestem a böngészőben, biztos így hívják? Illetve nem elég ha külön telepítem a lejátszót MUON-al?
Kimariteköszi, kipróbálom otthon amit írtál. Amugy KDE-t (KUBUNTU) használok, ez is befolyásolhat valamit a kodekeknél?
sztomi1981Kissé bizonyára :) Ez a csomag neked telepítve van? gstreamer0.10-pitfdll
Kimaritemegnézem ha hazaérek, köszi. Amugy kérdezni is akartam hogy mi ugye van nekem Muon csomagkezelőm meg Muon szofverközpontom meg Muon rendszerfrissítőm is. Nem mindig tiszta ho mit hol kell keresni, pl a GSTREAMER-ek ből négyet talált a szofverközpont, az mind fenn is van, de hogy tudok a különböző verziók között váltogatni, ha pl egy korábbi kellene valamiből?
sztomi1981Most néztem, hogy nekem a Firefox bővítményei között nemcsak a Totem plugin van ott, hanem van egy külön Quicktime plugin is (ami valójában a Totemmel jön).