szgyurcsakköszi, letöltöttem és beállítottam amit írtak a cikkben, de nem jó még mindig. Habár vmi változott, mert Chrome alatt azt írja ki h "missing plugin" firefox alatt meg most kinyilik a film ablak, de tök fekete.

sztomi1981Valamelyik gstreamer kodek leírásában szerepel a quicktime (úgy látom a bad csomag). Gondolom az kell, mivel nekem is gond nélkül megy a Totemmel (annak pluginjával).

lev258Ezt még nem írtam de: 11.1-es 64bites KUBUNTU-m van, AMD Phenom II processsor, integrál ATI (785G) videokártya. Ez befolyásolhatja? AMD oldalarol töltöttem le a drivert, az van fent, de korábban sem ment az alap zárt driverrel.

sztomi1981Szia, nekem 10.0.2 Firefox nyitja, felugró ablak és abban indul. A legegyszerűbb megoldással célszerűbb kezdeni, nekem ez az egy van külön telepítve (alap tárolóból!): sudo apt-get update sudo apt-get install gecko-mediaplayer Most Debian Squeeze-t használok, de egészen bizonyos vagyok abban (jó, legyen 99%), hogy a fradi által is említett böngészőplugin alap változata (alap tárolóból és nem a neked linken ajánlott beta) kezelné a QT-ot Ubuntu-n is, ugyanis sokáig a 10.04-et használtam és nem találtam a silverlight-on kívül más tartalmat, amit nem játszott volna le. A Jiro Dreams Of Sushi -t nyitottam meg. :) Ezeken is megy, vagy menne, ha ... beállítanám: Chromium - 6.0.472.63 (59945) Built on Debian 6.0, running on Debian 6.0.4 Arora 0.10.2, Epiphany 2.30.6, Midori 0.2.4 - nem, de nem is állítottam be, rá kell venni a gecko használatára Iceape/2.0.11 (ez a SeaMonkey Debian-on) - igen Opera 11.61, QT Web Browser - "majdnem" ... de állítanom kéne, általában igen, valószínűleg cache gondok, teker-teker, de a próbálgatáshoz most nincs kedvem. (nem néztem, KDE-t vagy Gnome-ot használsz .. én gnome -ot, talán a valamilyen "hiányzó csomagokat kéne pótolni ... ha nem megy ezzel a megoldással - persze, amit már megcsináltál, vissza kéne csinálni)

fradi81nem találtam ilyet amikor rákerestem a böngészőben, biztos így hívják? Illetve nem elég ha külön telepítem a lejátszót MUON-al?

Kimariteköszi, kipróbálom otthon amit írtál. Amugy KDE-t (KUBUNTU) használok, ez is befolyásolhat valamit a kodekeknél?

Kimaritemegnézem ha hazaérek, köszi. Amugy kérdezni is akartam hogy mi ugye van nekem Muon csomagkezelőm meg Muon szofverközpontom meg Muon rendszerfrissítőm is. Nem mindig tiszta ho mit hol kell keresni, pl a GSTREAMER-ek ből négyet talált a szofverközpont, az mind fenn is van, de hogy tudok a különböző verziók között váltogatni, ha pl egy korábbi kellene valamiből?

sztomi1981Most néztem, hogy nekem a Firefox bővítményei között nemcsak a Totem plugin van ott, hanem van egy külön Quicktime plugin is (ami valójában a Totemmel jön).

lev258nekem is fennvan a quicktime plugin a firefoxban, mégsem megy. Vajon mire jó ez a plugin akkor?

Kimaritenem tudom telepiteni ezt, azt irja ki h nem jelölhető telepítésre. De ez nem is a 64 biteshez van szerintem ezért nem.

sztomi1981A "base", "good", "bad" és az "ugly" gstreamereket telepítheted. Az ugly-t jellemzően nem telepítik, de nem is ugyanazokat a csomagokat tartalmazzák (a szabad forráskóddal is összefügg a dolog: most nem linkelem a leírást, majd hétvégén lesz időm erre). Nem igazán lesz olyan, hogy egy korábbi kellene, vagy, ha mégis, akkor visszatérsz a kérdésre ... a linux nem a windows "barkácsáruház", nem kell "mindent" telepíteni, ütközések lehetnek, ebben viszont hasonlít "amarra". Dicséretes az érdeklődésed, de egyelőre csak a QT-ot kéne lejátszanod, és erre én már adtam - valamilyen - választ, igaz, talán nem tudod visszacsinálni, amit eddig csináltál. Ez van. :) Újratelepíted a rendszert esetleg és megcsinálod? "Muon Csomagkezelő" > egy csomagkezelő alkalmazás, "hasonlatos" a Synaptic csomagkezelőhöz, nem annyira szép és kívánatos, mint a "Muon Szoftverközpont", de mégis sokan szeretik, mert nem is annyira bonyolult, ha megérted a működését, mert végigkövetheted az "eseményeket" benne, valamint csomagfrissítést is véghez tudsz benne vinni. Mindkettőben telepíthetsz, a Csomagkezelő-ben sokkal több beállítási lehetőség van (egyes csomagokat is telepíthetsz), a Szoftverközpont-ban (szoftvereket, alkalmazásokat telepíthetsz) valójában csak az igen vagy a nem. :) Muon rendszerfrissítő > a rendszered frissítésére szolgál, miközben frissít, természetesen telepít is, de önálló telepítésre nem alkalmas.

sztomi1981Nem írtad. :) Java böngésző pluginod van, a böngészőben mit látsz erről ... icedtea vagy a sun-é vagy egyik sem? Ezt csináld: sudo apt-get install gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse

Kimariteköszönöm szépen a leírásokat. Vhogy akkor megopróbálom majd visszacsinálni maik felmentek, de ugy kezdodott h feltelepitettem vagy 4-5 lejátszo szoftvert mert nem volt egyikben sem feliratkezelés eleinte. Közben meg elég lenne egy gondolom, csak nem ismertem ezeket h melyiket érdemes

sztomi1981A Gnome Mplayer és az SMplayer jól kezel mindenféle feliratot. Gnome Mplayer: sudo apt-get install gecko-mediaplayer (a gnome-mplayer csomag is települ és kapsz egy jó böngészőplugint) Az SMplayer: sudo apt-get install smplayer smplayer-translations smplayer-themes Mindkettő az Mplayer fejlesztése, talán a Gnome MPlayer-ben fél éve nem voltak nagyíthatóak a feliratok ... de lehet, ezt "azóta" kijavították, sőt valószínű ... az SMPlayer-nek néha nyűgjei vannak (fórum hozzászólások alapján). A VLC is jól kezeli a feliratokat.

KimariteEleinte egyik sem kezelte, aztán most meg az ékezetes betűkkel vannak gondok, de a VLC okés egyelőre.