Helló Mindenki! Egy Alcor DTV-1000 USB-s MPEG4 HD DVB-T vevőt szeretnék Ubuntu alatt használni. Eddig nem találtam hozzá sem drivert, sem megfelelő szoftvert. Kérem, ha valaki tud megoldást ehhez a feladványhoz, az segítsen nekem. Köszönettel: TFero
Alcor DTV-1000 USB-s MPEG4 HD DVB-T vevő
Tudtommal alapból működik. "lsusb" mit mond a terminálban? VLC-vel próbáltad már belőni? http://hup.hu/node/89335 Most akarok venni én is egy ilyet! :)
GorkhaanEgy bejegyzést rittyenthetnél belőle, én is most gondolkodom ilyesmin, de sztem neked hamarabb meglesz. (hányas kernel, milyen DE, milyen sw, milyen egyéb szükséges konfig beállítás, milyen buktatók, milyen erőforrás-igény a milyen minőséghez, milyen saccolt minimál hw konfig, direct stream rögzítés legegyszerűbb módja, stb. stb., ami egy átlagos használathoz szükséges)
Proginak itt van ez is: http://live.gnome.org/DVBDaemon
GorkhaanA gépem: Amilo Pro V8010 Pocesszor: Intel Celeron M, 1.4 GHz OS: Ubuntu 9.10 (Karmic) Kernel: Linux 2.6.31-22 generic A javasolt ötletekkel ezek az eredmények jöttek ki: ( DVB-T eszköz bekapcsolás előtt csatlakoztatva) mickey@mickey-laptop:~$ lsusb Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 002: ID 15a4:9016 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub mickey@mickey-laptop:~$ sudo modprobe hid [sudo] password for mickey: WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/ndiswrapper, it will be ignored in a future release. FATAL: Module hid not found. mickey@mickey-laptop:~$ sudo modprobe usbhid WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/ndiswrapper, it will be ignored in a future release. mickey@mickey-laptop:~$ sudo modprobe usb_storage WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/ndiswrapper, it will be ignored in a future release. Először a gnome-dvb-daemon-0.1.20.tar.tar csomagot próbáltam feldolgozni a leírás szerint, de nem sikerült, command not found az üzenet: mickey@mickey-laptop:~$ sudo ./configure sudo: ./configure: command not found mickey@mickey-laptop:~$ configure configure: command not found Aztán az alábbi csomagokkal próbálkoztam: gnome-dvb-client_0.1.19-1+b1_i386.deb gnome-dvb-daemon_0.1.19-1+b1_i386.deb totem-plugins-dvb-daemon_0.1.19-1_all.deb Itt az üzenetek: függőség nem elégíthető ki: libgee2 függőség nem elégíthető ki: gnome-dvb-daemon Itt elakadtam. További segítségre van szükségem. Köszönettel.
TFeroValamint az se ártana, ha nem csak úgy találomra történne a telepítés. Ennek a tárolónak (+ a leírásban említett Vala tárolónak) a felvételével a legfrissebb stabil gnome-dvb csomagokhoz juthatsz: https://launchpad.net/~gnome-dvb-daemon/+archive/ppa De ezek a csomagok továbbra sem oldják meg a driver hiányát.
Megoldás itt: http://sala.melda.info/linux/dvb_t/index.html Firmware file-t beraktam a megfelelő helyre, restart, majd a VLC megnyit, média menü->felvevőeszköz megnyitása->felvételi mód legördülőbe kiválasztod a DVB -t és kész is. Kipróbáltam, 10.04 alatt működik. Igaz a hozzá adott antenna eléggé retty, csak a duna tv-t vette.
Mottó: a kudarcokból is lehet okulni! Röviden összefoglalom a történteket: - alaphelyzet: 9.04-ről frissített 9.10-es OS, Kernel: Linux 2.6.31-22 generic - javaslat szerint a kernel 2.6.32-re frissítve. Újraindítás után a billentyűzet és az egérpad nem működik. Külső egérrel a billentyűzet újraéleszthető, de a WIFI semmilyen módon nem indítható el. Az USB listában megjelenik a DVB-T eszköz, de VLC-vel nem konfigurálható. Újraindítás után ismét nincs sem billentyűzet, sem WIFI, de kártyaolvasó sem. (Ezt először nem vettem észre.). Az előző Kernellel minden működik! - teljes takarítás, új telepítés 10.04-re. Az eredmény katasztrófa. Bootolás kb. 5 perc, az induló képernyőn megszámlálhatatlan elolvashatatlan üzenet, nagysokára felépül a rendszer, de olyan lassú, hogy hozzá képest a lomha Windows kapkodó idegbolond. Újraidítás után a helyzet változatlan. - Ismét teljes gyalulás, visszaállítva a 9.04-ről frissített 9.10-es OS, és minden rendben működik, a DVB-T kivételével. De itt aztán le is mondtam erről. A tanulság számomra ebből az, hogy a 100%-ban Windowsra kihegyezett vassal nem biztos az Ubuntura való teljes átállás sikere, továbbá esetenkén olyan tudás szükségeltetik a Linuxos varázslatokhoz, amivel jelenleg én még nem rendelkezek. Mindenkinek köszönöm a készséges segítségnyújtást! További jó munkát kívánok.
hepalyUpdate: 10.10 egyből talál, és felkínálja a zárt drivert hozzá, ahogy csatlakoztatom a vevőt a gépre. Minden gyönyörűen működik! Penge kép vlc-vel. Fentébb írtam hogy csak a duna tv-t fogta a gyári kábellel. Ez -mint kiderült- nem az antenna hibája, hanem én voltam bamba :) A vlc-hez szükséges channels.conf fileban nem a lakókörzetemnek megfelelő frekiket állítottam be... Csatolom a Debrecen területére aktuálisan érvényes channels.conf file tartalmát. http://paste.ubuntu.com/498057/ A file-t mentsd a saját mappádba, majd terminál, és: vlc channels.conf Így nem kell matatni a vlc menüben, egyből indul a tv.