tothgabAzért nem feltétlenül eszik 800 megát. Minden oprendszert be kell kicsit optimalizálni, nálam most ahogy nézem msn, utorrent, mozilla 5 lappal + gadgetek is csak 677 :) az más kérdés, hogy ugyanezek ubin olyan 300 körül fogyasztanak úgy, hogy gyakorlatilag csak a bluetooth, auto frissítés meg még 4 apró dolog van kivéve indulásból. Am meg win7 minimális gépigénye 1ghz proci, 1gb ram, 40 gb hdd. Ha van egy régi 2 ghz celeron, 1 gb ddr ram, 80 gb hdd meg egy 64 vagy 128 megás videokarid vígan tudod használni és még az infernal játék is ment akadás nélkül (pont tegnap telepítettem erre a konfigra). Szét lehet nézni, használtan 20-30 ezer ft-ért lehet kapni ilyesmi gépet monitor nélkül, vagyis azért megy régi gépeken is :)
Lehetén látom rosszul, de a p3 as gépek lassan 10 évesek. 10 év után szerintem 20-30 vagy akár 50 ezer ft-ot ha a gépre kell költeni az igazán nem nagy költség és máris olyan oprendszert használsz amit akarsz. Am meg win 7-et tavaly osztogatták a tisztaszoftver.hu jóvoltából, nekem is onnan van eredeti pro.