NukeÉn sem vagyok torrentezős (nagy ritkán) emberke, de osztom azok véleményét, akik előbb szeretnének kipróbálni, megnézni, meghallgatni valamit, mielőtt megveszik.
Saját példámat tudom elmondani. A legalitás érdekében próbáltam eredeti XP-t szerezni szülők gépére. De mire agyban én is eljutottam odáig, hogy a legalitás fontos és a bűntudat nem jó dolog, már megszűnt az XP támogatása Microsoft részről. Persze, még egy darabig kapnak hozzá a felhasználók frissítéseket a netről, de nem lesz több SP.
Szóval tovább lépve, ha már legális Win, akkor nézzük mennyibe kerül a 7-es. Hát az ára egészen horror. Szóval irány a torrent, hosszas keresgélés után találtam egy OEM verziót. Letöltöttem, feltettem az asztalimra. Elsőre nagyon tetszetős volt, csilli-villi. Feltelepítettem az összes programot, amit szülők használnak (természetesen az oprendszeren kívül náluk is minden program free, olyanok, amit én Linux alatt használok). Két hónap netezgetés és napi használat után meguntam, hogy a rendszer belassult, kifagytak a programok és a rendszer indulásánál egyre több időt kellett várni, mire használhattam is a gépet.
Végeredmény: Windows 7 törölve, Linuxmint visszarakva.
Én személy szerint örülnék, ha minden fizetős programot lehetne 30-60 napig használni, mielőtt megveszed. És IGEN, ezért jó a torrent!!! Ha nem lenne ez a lehetőség, akkor a boltba vettem volna meg a Win7-et és két hónap után 80eFt-ot dobtam volna a kukába!
Azt kifejezettem felháborítónak tartom, hogy egy oprendszernél egyszer csak bejelentik, nincs tovább ennyi volt. Vedd meg az újat, vagy rákényszerülsz az illegalitásra. Lásd Vista, akár milyenre is sikerült...