Elnézést mindenkitől, ha esetleg vitát indítottam el a hozzászólásommal.Természetesen én is tudok előre letöltött csomagokat utólag telepíteni, bár bevallom, nem vagyok egy Linux guru. De mégis általában az egyszerűbb utat választanám, ami jelen esetben a kiwi lenne.Egyébként tapasztalatom szerint leginkább az szokott lenni a gond az internet nélküli telepítésnél (legalábbis nálam) hogy mindig utólag derül ki mire lett volna még szükség.Egyébként nem rég vagyok Linux felhasználó, teljesen elégedett vagyok vele, és most már tényleg nem okoz gondot az ubuntu-restricted-extras telepítés, de emlékszem az első ubuntu telepítés után nem kevés időmbe került, mig kiderült hogyan tudom egyszerre felrakni az összes szükséges dolgot.Az internetről meg ne is beszéljünk, ami szintén létfontosságu az ubuntuhoz, és ugye a Digi internet és az Ubuntu 9.10 nem voltak valami jó viszonyba egymással.Azt meg szerintem nehéz elvárni egy nemrég még XP-t használó usertől, hogy a terminalban bűvészkedjen.Szerintem a Linux után érdeklődők 90%-a itt feladja.De valahogy a kiwiben mégis működött a Diginet.És szerintem egy teljesen kezdőnek igenis nagy segítség ha nem kell rögtön órákat, vagy esetleg napokat tölteni a fórumokat olvasva megoldást keresni, alapvető problémákra.