zsoann Én egy IBM T20-as notira telepítettem 10.4-es ubuntut, gnóm felülettel 800 Mhz-s proci, 512 ram , 8 mb integrált videókari , sztem elég gyors , filmek mennek rendesen, zene , net is. A te géped fényévekkel gyorsabb, szal bátran rakd fel.
Skull én most raktam össze az itthoni felesleges alkatrészeimből egy ugyanilyen gépet csak a videókártya alaplapi. és simán megy rajta az ubuntu 10.08. néha kicsit lassú de amúgy tökéletesen működik.
sorrund Sziasztok! Nekem is hasonló kérdésem lenne, teljesen új ubuntus vagyok még sosem használtam most akarom először kipróbálni egy idősebb gépemen, aztán ha jól megy lehet hogy cserélem a win7-et is a nagy gépen :) Szóval letöltöttem 12.04.1 Desktop-ot és azt szeretném megtudni hogy az alábbi konfigon működik-e? CPU AMD Athlon MP Palomino 0.18um technológia RAM 512 MB Alaplap SiS-745 (Socket A) Grafika Matrox Millennium G550 Merevlemezek 112GB SAMSUNG SP1213N (PATA) Optikai meghajtók TEAC CD-552E AXV CD/DVD-ROM SCSI CdRom Device Audió SiS 7012 Audio Driver
sorrund kojakKöszönöm, akkor azt szedem le... Akkor a fent leírt változattal ne is foglalkozzak gondolom. :(
kojak sorrundha a 10.04-re gondolsz akkor azt is megpróbálhatod, csak azért írtam a 12.04-et mert hosszú távon támogatott verzió LTS , igaz a 10.04 is de a támogatás lassan lejár míg a 12.04-hez 5 évig lesznek még biztonsági frissítések és remélhetőleg ez elég stabil is. Ha a lubuntun nem működne valami (véletlen) akkor tegyél fel egy sima ubuntut 12.04 és telepítsd fel az LXDE-t a szoftközpontból és a belépésnél ezt válaszd ki. gyakorlatilag ugyanaz lessz csak a háttérben egy ubuntu van és a progik az ubuntuból lesznek valók. LXDE egy felület amit a lubuntu is használ, a lényege hogy kevés rammal is beéri. sok szerencsét. UI: nálam az utóbbi van és futkos mint a k*rvaannya :) bár az is igaz, hogy a rendszer SSD-ről megy :)
csuhas32 sorrundMiért ne? Próbáld ki Live CD-ről (bootols a kiírt lemezről, ha betöltődik, akkor az Ubuntu kipróbálását választod). Ha megy minden szépen, akkor feltelepíted, aztán amikor kész van úrjaindítod. A Szofverközpontból felteszed az LXDE-t (könnyű súlyú asztali környezet). Kijelentkezel és a következő bejelentkezésnél választhatod az LXDE-t is. Az alapértelmezett Unity felhasználói környezet meglehet hogy lassú lesz, de szükség esetén használható. Kezdőként jó ha az is van, mert a leírások java az alapértelmezett felülethez készül.
gombasgyorgy Szevasztok!Kérdésem lenne!Tud valaki ingyenes driver telepítőt ubuntura 64 bites rendszerre,ami kipróbált és működik!?
sorrund Köszönöm a segítségetek. Nos az első tapasztalatok: A fent említett gépre kétszer feltoltam a Lubuntut de mindkétszer valami miatt nagyon fagyott a gép, a kurzor különvált mozgatás közben attól a pörgő kis körtől és a mozgatás irányát követve otthagyta az ujjlenyomatát, nekem úgy tűnt mintha fagyna az egész mert elég nehezen működött, meg eltűntek kurzormozgatás közben a háttérkép darabkái. Ezért aztán gondoltam kipróbálom az Ubuntut, nos az fel is ment és működik is de valóban eléggé fagyasztotta a gépet, ezért feltettem az LXDE-t és amióta azzal próbálkozom egész jól működik az egész bár most is kicsit lassú de ez tényleg csak kicsit észrevehető. Viszont minkét rendszer telepítése esetén kijött egy hibaüzenet mégpedig ez: [ 75.149964] sis630_smbus 0000:00:02.0: SIS630 comp. Bus not detected, module not inserted. Azt nem tudom mit jelent de lehet hogy emiatt nem pörgött a Lubuntu? Bár az Ubuntunál is kijött az meg működik... Azért köszi!
v1rus sorrundEzt az smbus-os üzenetet minden ubuntu változatnál és származéknál megkapom én is. Nem foglalkoztam vele sosem, mert nem volt belőle hátrányom. Nem hinném, hogy nálad alapból ez lenne a gond.
kojak sorrundha el lehet küldeni jelentésre akkor tedd azt, és nem fog zaklatni többet. illesztőprogramok keresésével azért megpróbálkozhatsz (talál majd valószínű ajánlottat, de én az upgrade-et raktam fel, bár nekem nvidia kártyám van) amikor akad akkor a proci mit mutat? pörög? valószínű a videokártya drivere a gond ezért: http://www.matrox.com/graphics/en/support/drivers/ ugyanis 2006-óta nem írtak újjat a tiedhez ha jól látom.
sorrund kojakKöszönöm válaszod, Nos a a proci használatot nem volt lehetőségem megnézni mert nagyon széthullott az egész és nem szenvedtem vele, de most hogy mondod én is a videókártya driverére gyanakszom mert a megjelenítés hullott szét a gépen. Majd délután ha otthon leszek utánanézek ennek a driver témának. Azt most nem pontosan értem hogy melyik hibát küldjem el jelentésben, mert ha a telepítési hibára gondolsz azt nem lehet telepítés közben elküldeni, ha a megjelenítési problémára arról pedig nem jött elő hibaüzenet küldési lehetőség.
Kimarite DaWe35"Hozzáférés megtagadva Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez." A linked. (Több helyen felesleges ugyanazt megkérdezni.)