Miki73Nézd. Azért, mert nem lehet normálisan futtatni egy windózos programot linuxon, attól még nem mi vagyunk a hibásak érte. Írtunk rá egy alternatívát, amivel ez áthidalható. Neked ez nemtetszik. Megértem, de ettől még a .net nem fog műxeni linux alatt normálisan. És ezt nem azért írom mert csakis windóz fun vagyok, hanem mert jópár dolgot kipróbáltam wine alatt és jobbára csak az időmet pazaroltam vele. Félmegoldásnak/időpazarlásnak tökéletes. Normális megoldásnak nem nevezhető. (Erre azért figyel az MS, hogy nehogy legyen az ő megoldásaira más futtatási alternatíva, mint a win) Igaz, pár program működésre bírható wine alatt, de nem szabad csodát várni.
Ami az egyel lentebbi hozzászólásodat illeti, CAD progi futtatására jó választás volt a W7. Sokkal jobban jártál, mintha linux alatt szenvednél vele. (Halkan jegyzem meg, hogy windózos CAD programot eleddig nemigen sikerült senkinek sem normális munkára bírnia linux alatt. Legalábbis én nem tudok ilyesmiről, pedig elég sok mérnökemberrel van dolgom nap mint nap.)
Miért mondom ezt? Mert céges környezetben rengeteg időm elment arra, hogy egy viszonylag egyszerű szöveges programot (koránt sem egy CAD kaliberűt!!!) normális működésre bírjak wine alatt. Félsiker az volt, de a nyomtatással, megjelenítéssel, beküldéssel akadtak gondok szép számmal. Márpedig, ha ezek nem műxenek rendesen akkor hiába a jó munka, nem lesz pozitív értékelés, mert ránéznek és közlik velem, hogy mi ez a nyomi bizgere? Azon kevés szerencsések közé tartozom, akik linuxon dolgozhatnak munkahelyi környezetben, de a feladataim csupán 95%-át tudom megoldani linux alatt, a maradék 5% megoldására tartok benn dual bootban egy windózt, hogy technikailag kifogástalanul meg tudjam oldani a munkám. Véleményem szerint céges környezetben a munka minősége a lényeg, nem a platform. Hidd el, én is bazira unom a windóz kisded buggyantságait de ha épp olyan munkám van, akkor szó nélkül bebootolom és megcsinálom rajta amit kell. (Igaz, néha morgok egy picit, de ezt a munkatársaim már megszokták) Nem mellékesen a W7 elég jóra sikerált. Általában kevesebb gond van vele mint az XP-vel, minda mellett, hogy visszafelé kompatibilitása nem mindig tökéletes.
És végül, de nem utolsó sorban picikét sem kívántalak megbántani sem leba...ni, csak közölni veled, hogy a fenti okok miatt jobban jársz egy akármilyen windózzal (VBoxban vagy dual bootban), mintha elkezdenéd hegeszteni wine-al. Nagy valószínűséggel úgysem fog kifogástalanul működni. (próbálkozni persze lehet) Ergo jóval kevesebb ősz hajszálad lesz, ha egyszerűen windózt használsz wines programok futtatásához. Gyakorlott linuxos rendszergazdák is ezt mondják, mert megkérdeztem párat. ("Jah wine (dosbox) céges környezetben? Az régen rossz!!!") Az én tapim és az övék is ezt mondja. Elnézést, hogy meg mertem osztani veled. De te tudod...
Sajnos (vagy nem, ezen is el lehetne vitatkozni) a programgyártók nem veszik komoly célpiacnak a desktop linuxokat, pedig ha lassan is, de kezdenek bekerülni a köztudatba. Reméljük, hogy a nem annyira távoli jövőben azért nagyobb piaci részesedése lesz a desktop linuxoknak és így a szoftvergyártók is komolyabban fogják venni a linuxos portjaikat.
Have a nice day! :)