EbcsontNem írtam róla többet, mert ez a mondat mindent elmond róla. Megadod hogy mit mentsen le és azt lementi. Ugyanezt a krusader-rel is meg tudom csinálni, nincs szükség még egy programra. Ja és a telepített programok listáját is le tudja menteni, na ez se nyűgözött le. Ettől még a grsync is többet tud.
Ki mondta hogy a rendszerfájlokat akarok backupolni? Amúgy meg minek? A home-n belül legfeljebb az amarok kedvenceket menteném, ha rájönnék, hogy melyik fálj tartalmazza, és hogy hogy lehet rávenni az amarokot, hogy ne az útvonal, hanem az ide3 tagek alapján tartsa nyilván az értékeléseket a számokhoz. A levelezésem másik partíción van és egyelőre még nem jöttem rá, hogy hogy tudnám az összes levelemet egyből a helyi mappába letölteni. Vagyis megoldottam, csak így 2x annyi helyet foglal, de ezen még dolgozom, a 2-s thunderbird-del ez ment. A firefox könyvjelzőket interneten szinkronizálom. Az adataimat pedig külön usb-hdd-re meg egy másik gépre is mentem, bár csak ötletszerűen, amikor eszembe jut. A képeimet meg a picasa-val mentem.
Tehát nincs igazából szükségem backup programra.
De azért egy olyanra, ami az alábbiakat tudja,
- növekményes mentés (azaz csak a különbözetet menti)
- automatizált mentés (megadott időközönként ment)
- mentés visszaállítás
- mentések automatizált törlése (pl. az egy hétnél frissebbeket nem törli, ezenkívül 1 hónappal ezelőtti, 1/4,1/2, 1 éves mentéseket megőrzi a többit törli)
- azaz észrevétlenül működik és még a helyet sem fogyasztja feleslegesen
akkor csak kitalálnék valamit, amit érdemes lenne menteni. Szóval igazából a probléma megoldása érdekel, nem akarom feltétlenül használni is.
Tehát a feladat adott, és megnézném azt a script-et, ami ezt tudja. Mert ez a feladat szerintem már túllépett egy barkácsolt scriptecske szintjén.
Ha valaki mégis tudna ilyet írni, azt meg inkább arra bátorítanám, hogy ne scriptet, hanem programot írjon.
Nem is az a bajom, hogy nincs backup program, mert most találtam még egy csomót, hanem az, hogy igazából egyik sem elég jó, egy nem túl bonyolult feladatra.
Az ilyen félmegoldás jellegű programok csak feleslegesen terhelik a csomagkezelőt.