KemiaitesokItt is egy Defy figyel :)
No összefoglalva a lassan 11000 hozzászólást a Defy fórumon
( http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_defy_ez_aztan_dofi/hsz_1-50.html ), azt kell mondjam hogy ez a telefon ár/érték arányában a legjobbak között van.
Viszont.. mindet elkapkodták szolgáltatónál szinte nem lehet kapni, max ha pult alatt találnak esetleg 1-1 db-ot.
Eddig akárhol vetted, minden Defy független volt, a legszebb az, amikor 40 rongyér árulták vitamax csomagban (ugyanúgy függetlenül).. miközben 140rongyos telefonokat aláz :))
köv szállítmány ha jól olvastam március elején várható a piros szolgáltatónál, de az már elvileg meg lesz buherálva.
Na de hogy ne csak ömlengjek: minden októberi-novemberi gyártású Defy egy időzített bomba, ugyanis beficcent egy szériahiba, miszerint a hangszóród egyszer csak bemondja az unalmast és telefonáláskor a másik felet nem hallod (max fülhallgatón át, vagy kihangosítva). Ez elég kellemetlen, de garanciálisan megoldják, max 1 hét. (nekem októberi és még nem jött elő ez, de sokaknál igen). Amúgy meg elég élénk a közösség az XDA fórumon, szóval ROMokból is már van egy pár, kiszivárogtak már a Froyo-k is rá, enyimen már az süvít :) alapból nem tud 720p-t, de már ezt is megoldották okosba, ráadásul a processzorát is gányabbnak hazudja a Motorola mint amilyen (alapból 800Mhz-en járatják, de vígan viszi a 1,2Ghz-et is). Pozitívuma még, hogy 2.2-vel nekem az aksiideje megduplázódott, persze függ attól is hogy mennyit nyomogatod, de ha pl. nem nyúlnék hozzá akkor a készenléti állapota 6-7 nap is lehet, viszont ha erőteljesen nyomkodod, wifizel meg GPS navigálsz akkor 1 nap.
Ja a strapabíróságát majd elfelejtettem:
Ez a készülék NEM vízálló! (nem könnyűbúvárkodásra való mint azt már sokan ki is próbálták) Se nem karcálló! (sokaknak sikerült már megkarcolni) Fórumon már volt vita erről.. de ez csak water- és scratch-resistant!! és nem -proof.. egyedül a porra igaz hogy azt állja, de elvileg nem lesz baja ha véletlen beleejted a kádba és minden gumidugasza a helyén volt.
A karcállóságot viszont megveheted fólia formájában, nekem pl. 4$-os van ebay-ről és teljesen jó.
Száz szónak is egy a vége, én is jó szívvel ajánlanám, de nézz még szét bátran, van bőven választék :)