Sziasztok!
A helyzet a következő:
Adott egy 10.04-es rendszer, 2 napja telepítve egy 80gb sata merevlemezre. A memória 1gb ddr ram, 2.8 ghz intel Pentium4 processzor, 1 gb swap. A rendszer bebootol hamar, azzal nincs gond. A processzor használat is OK, megy a cairo-dock, htop, chromium, deluge, így 1-10 % ot eszik a rendszer( néha egy két pillanat erejéig felugrik 40%-ra,de aztán vissza esik rögtön). A compiz nem megy.
De, és itt jön az érdekesség: a memória használat 630-650(!)mb. Kiderült, a nautilus eszik meg 200 mb-ot a ramból. Kíváncsiságból kilőttem a rendszerfigyelőben, hogy mi lesz. Újra indította magát a processz, és felment megint 200 mb-ra. Ha ágyúval lőnék rá, se lehetne kinyírni! Ha leállítok minden folyamatot, akkor le megy 580 mb-ra.
Viszont a htop-ban nem látom nyomát a nautilusnak, a conky szintén 630 mb memória fogysztást mutat.
Mit lehet tenni? A dologhoz hozzá tartozik, hogy ez a merevlemez teszt jelleggel van nálam, a telepítés után egy vagonnyi alkalmazást telepítettem fel a synaptic-ból (letöltve cca:1gb, ez telepítve cca:5gb), többek közt wesnoth, openarena, alien arena, illetve ezeknek a függőségei, ami között server alkalmazás is van.
Ugyanez a gép az én merevlemezemmel, alapjáraton kb 200-250mb ramot eszik.
Maga a géép nem lassú, csak azért ez bosszantó.
A kérdésem az, hogy lehet az, hogy a htopban nem látszik a nautilus fogyasztása, illetve a fő kérdés:
Hogy lehet ezt orvosolni?
Jó lenne, ha ez sikerülne holnap reggelig, mert akkor vissza kell adnom a merevlemezt, és szeretnék addig dűlőre jutni.
Köszönöm!