Mind a kettő jó. Ez pusztán pénzkérdés. Ha nincs sok lóvéd, akkor az AMD kevesebbért többet nyújt, mint ugyan annyiért egy Intel. És ez mindent elmond.
A két gyártó közt olyan különbségek vannak, mint pld. a Windows meg a Linux között. Nem is értem minek hasonlítják össze keresztbe kasul. Nyilván mindkettő másképp jó. Más.
Ha felépítés szerint találnánk egy-egy nagyon hasonlót, akkor a teljesítményük is majdnem azonos lesz - de ilyen nincs! Az AMD belepakolja a memóriavezérlőt, az Intel nem. Az Intel beépíti a hővédelmet, az AMD nem. Az AMD magasabb FULL DUPLEX FSB-t használ, az Intel meg most kezd ennek az előnyére ráérezni. De maradtak fele sebességen az új "i3-5-7" sorozatnál, helyette FSB-t növeltek, meg betuszkolták a GPU-t a proci mellé, minek hatására nagyobb lett a sávszélessége, meg a fogyasztása. Az AMD is ilyenekkel kísérletezik. Régen azt mondtuk, hogy minek két proci egy gépbe, ma meg már hatot bepakolnak egy tokozatba. Legközelebb arra ébredünk, hogy 6 magos proci ketyeg majd a telónkba... :D Már most jó pár okosteló lealázza a valamikori 750MHz-es Duron-omat 2000-s évből! De az meg alázta a P3-866MHz-es gépeket.
Mivel nekem sose volt 30-40-... ezer garasom procira, és nálam sokkal okosabbak tanácsolták, hogy otthonra bőven megfelel az AMD legolcsóbb változata, maradok emellett. Azóta persze eltelt pár év, változnak a dolgok, és a "legolcsóbb" jelzőt módosítottam a felhasználási cél szerint.
Az Intel i3-530 érdekelne kíváncsiságból, mert ez már végül is lényegében más, mint az eddigi Intel procik. De még egyelőre nem volt hozzá szerencsém.
Mivel látom az eredeti ötleted alapján nem aprózod el, szerintem oda dukálna egy Phenom II X2/3/4/6 min. 2.7GHz, de nem DDR2, hanem DDR3-1333!