Igazából csak itt tudok úgy kérdezni, hogy záros időn belül értelmes választ is kapjak, szóval megint én. A feladat az volna hogy adott egy lista a hónapok neveivel (sorrendben) és egy másik az adott hónaphoz tartozó napszámmal (ez is sorrendben a nevekhez viszonyítva), ezeket kéne összefésülni úgy egy harmadik listába, hogy az adott hónap után a saját napszáma következzen, majd a kövi hónap és annak a napszáma, és így tovább. Én 10 perc alatt összedobtam így:
# -*- coding: Utf-8 -*-
t1 = [31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31]
t2 = ['Január', 'Február', 'Március', 'Április', 'Május', 'Június', 'Július', 'Augusztus', 'Szeptember', 'Október', 'November', 'December']
for i in range(0,12):
t1.insert(i*2, t2[i])
print(t1)
Ezzel csak annyi a baj, hogy nem egy harmadik listába van (1 innen 1 onnan alapon megcsinálva) pedig a feladat konkrétan úgy kéri. Nem tudom hogy kéne ezt megoldani.
Szerk: Nos 1 féle képpen sikerült:
# -*- coding: Utf-8 -*-
t1 = [31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31]
t2 = ['Január', 'Február', 'Március', 'Április', 'Május', 'Június', 'Július', 'Augusztus', 'Szeptember', 'Október', 'November', 'December']
t3 = []
for i in range(0,12):
t3.insert(i, t1[i])
for i in range(0,12):
t3.insert(i*2, t2[i])
print(t3)
De ez ugyebár fából vaskarika, mert először az új listába átmásolom az elsőt, majd a másikat meg közé. Az 1 innen 1 onnan módszer az nekem túl bonyolultnak tűnik, 2 for ciklus egymásba ágyazására gondoltam, de az nem úgy működik ahogy én gondoltam.