Sziasztok,
Korábban már volt szó az ékezetes karakterekről, de sajnos a leírtak alapján nem sikerült megoldani a problémámat.
Egy ladon webservert készítettem Ubuntu 10.04 alatt python 2.6-ban.
A szerverem egy PostgreSQL adatbázisból kér le adatokat a psycopg2 modul segítségével.
Az Ubuntut putty-on keresztük futtatom távoli üzemmódban egy Windows7-es gépről.
A szerver JSON formátumú stringként adja át az adatokat a kliensnek, ami windows alatt van. két klienssel is tesztelek, az egyik egy python alkalmazás, a másik egy .Net alkalmazás.
A problémám az, hogy az adatbázisból lekért ékezetes adatok így jönnek át a JSON stringben:
pl Hegedűs Csaba: ''Heged\xc5\xb1s Csaba'.
Próbáltam szerver oldalon kiíratni az eredményt és a típust. Ez lett belőle:
Hegedűs Csaba
Már minden féle konverzióval próbálkoztam, de sikertelenül.
A szerver oldalon (Ubuntu) a sys.getfilesystemencoding() eredménye 'UTF-8'.
Az adatbázis kapcsolat encoding-ja is UTF8.
Már azzal is próbálkoztam, hogy a putty karakter megjelenítését UTF-8-ra állítottam, de ez sem segített.
Az egyik dolog ez a szerver oldali kiírás probléma, de ettől még az átadott string nem lesz jó.
A másik, hogy a windiws-os python kliens-be átkerülő string még gyarapszik \ jelekkel. A Hegedüs Csabából pl ez lesz:'
Heged\xc5\xb1s Csaba' helyett 'Heged\\xc5\\xb1s Csaba'
Van-e arra valamilyen lehetőség, hogy ne ilyen formátumban adódjanak át az ékezetes stringek, vagy csak a kliens oldalon lehetséges a konverzió? (ha egyáltalán lehet--mert az sem sikerült...legalább is pythonban)
A választ előre is nagyon köszönöm