Sziasztok!
Egy 320Gb méretű merevlemezen 2 rendszer van telepítve. Win7 - Ubuntu 10.04\Linux. Valamint a kettő között létezik egy adattároló NTFS partíció. Ez 212Gb, 188Gb adattal. Ezt szerettem volna növelni úgy, hogy a C meghajtóból lecsípek 20GB-tot és ezt hozzácsatolom a nagyobbik partícióhoz. A C sikerült (látszólag), a rendszer működik, file-ok megvannak, épek. Nem így a másikon! Nincs átméretezve a partíció, csak balra tolta az egészet és ami maradt mögötte (20Gb), meghagyta kezeletlen partícióként. A fáljrendszer összeomlott, nem működnek, hibásak. A böngészőben látszólag minden megvan, de mégis hiányzik 80 Gb a méret szerint az adatokból. Nagyrészt média file-okról van szó, zene esetében nem a cím szerinti szólal meg, a filmekből különböző képkockák indulnak el, képek egy része nem megjeleníthető. Mindezt GParted programmal kezeltem (rontottam el) egy indítólemez alól. Azóta kb 2x indítottam el a Win7-et, másodszor felajánlotta a chdsk-et, de nem engedélyeztem semmit (úgy tudom ez ront a helyzeten).
Egyenlőre információt szeretnék arról, hogy mik az esélyek! Előre is köszönöm!