Kendek ki_ezAzt akartad mondani, hogy nincs 64 GB memóriája ugye? Mert csak afelett lehet érdekes a 64 bit, legalábbis, ha a memória mennyiségéről van szó. :)
magnat ki_ezLehet csak megszokásból,de valahogy utorrenthez szoktam. Valamiért ezek nem állnak kézre...:-)
toros giorgioJellemzően az apróbb dolgok: rengeteg kisebb segédprogram, játék, ilyesmik... az Ubuntuban lévő 32 ezer csomag jelentős része a Debianból jön, de a legfontosabbak (kernel, GNOME, stb.) közvetlenül kerülnek az Ubuntuba.
szim magnatSzerintem a qbittorrent hasonlít hozzá a legjobban. Én nem sokat szoktam torrentezni, de nekem ez van fent. Nagyon szép és jól kezelhető felülete van. Így néz ki: http://sourceforge.net/project/screenshots.php?group_id=163414
Meteor ki_ezNem próbáltam még Skype-pal, de szerintem (az enyém) nem fog vele működni, mert az Ubuntu alapból nem ismeri fel. Hangfelvevővel kipróbáltam. De ez már az előző verzióban is így volt.
toros bariiIgen, engem is meglepett. Igaz, Mark Shuttleworth már reggel is mondta IRC-n, hogy UTC szerint 10:10-kor fog megjelenni. Bár én akkor azt hittem, csak viccel... :)
[törölve] ColeUNE-nél nem lehet. A Unity már más technológiát használ (csak kinézetben hasonlít a GNOME panelre a felső panel), ha lehetne se működnének azok az appletek, mint eddig.
Cole [törölve]Köszi a választ. kár, mert örültem volna, ha a netspeed kisalkalmazást betudtam volna tenni. :)
Kendek UbunturulzJózanul is tudom, hogy mi az a PAE, és, hogy 32 bites rendszer esetén - amennyiben szükséges (4 GB+ RAM) - alapból az azt kihasználó kernel települ.
pikaKolozsvar Frissítés megtörtént a desktopon és a laptopon is. Minden szépen működik. Köszönet a fejlesztőknek!
pikaKolozsvar pikaKolozsvarEgy észrevétel: a rendszer gyorsabb mind a 10.04-es. Viszont eltűnt a képernyő kép amikor záródik le a gép (a villogó pontozás), helyette egy rövid szöveg jelenik meg (a lezárási folyamat).
forestjo Sziasztok! Eléggé kezdő vagyok. Erdősi Józsefnek hívnak és Skype magyarítás gondom van. A hivatalos oldalról letölthető verzión ilyen nincs - hol tudnák ilyenhez jutni? Azt tudom, hogy van és használják. A válaszotokat előre is köszönöm!
ricsi-pontaz forestjoHelló! Innen letöltheted a magyar nyelvi fájlokat. Csomagold ki majd másold az /usr/share/skype/lang mappába. Ehhez root jogokra lesz szükséged. A legegyszerűbben ezt úgy teheted meg, ha kiadod a terminálban a gksu nautilus parancsot, erre kapsz egy jogokkal felruházott fájlböngészőt.
jani1701 Frissítettem a laptopomon a 10.04-ről, az égadta világon semmi bajom sincs! Minden megy rendesen... Mondjuk nem tudom, melyik betűtípus most az alapértelmezett, mert látom, hogy vannak újak de nekem a Liberation Sansot nem cserélte le.
jani1701 jani1701Megnéztem, mik az új betűtípusok, látom hogy ubuntu nevű is van, gondolom ez az új akkor... beállítottam és nagyon jóóó sztem! :O