szimAz LXDE ablakos 32 bites és a GNOME 32 bites cédés változat nálam is megy rendesen , csak a DVD -s verziókkal áll le mindkettő . Berakom a lemezt és odáig jut amikor elkezd visszaszámolni , de ha nem várom meg és felhozom a menüt és pl..elindítom hogy ellenőrizze le a lemezt akkor is behal . Egyszóval a DVD -s 32 bites , Gnome -os vagy Lxde is ugyan azt produkálja .
A sima CD -s 32 bitesek mennek rendesen és települnek is normálisan .
Most leszedtem az LXDE ablakost és felraktam a Gnome -os verziót , háát...csak gratulálni tudok a fejlesztőknek . Jól és szépen összerakták ezt a "mentolost" , szóval nagyon felhasználóbarát és ahogy olvasgatom a fórumokat , azt mondják stabil is . Nyilván stabil is lehet , hiszen az Ubuntu 10.04 Lts -re épül , meg ahogy szintén olvastam kicsit később jelenik meg mint a sima Ubuntu Lts . Addigra gondolom jó pár hibajavítás történt , szóval úgy látom jó lesz ez nekem , még ha túl sok különbség nincs is a kettő között . Viszont a Mint -et sokkal kényelmesebbnek találom , már csak ha a Gimp , Flash , codec , és egyéb előre telepített dolgot nézem is , ami egy csomó időt megtakarít a felhasználónak . Nem utolsó sorban pedig a [Mint menu] , ami csábító lehet egy Windows -ról váltani szándékozó embernek .
Még egy apró , de szerintem annál fontosabb észrevétel: Úgy érzem , hogy az Ubuntu fejlesztői kezdik kicsit rossz irányba venni az útjukat . Konkrétan szerintem egyre jobban le *.ják , hogy a felhasználók mit szeretnének és "kezdik rá erőltetni" némely elképzeléseiket a felhasználókra ! Gondolok itt pl..az ablakok gombjainak áthelyezésére a bal oldalra , Gimp , stb.... A Linux Mint fejlesztői ( ahogy olvastam ) jobban odafigyelnek az ilyen érzékeny dolgokra . Szóval hát nem tudom , de szerintem jobban kellene ezekre figyelni . Tudom , nem kötelező használni egyiket sem , de akkor is jó lenne ha jobban figyelembe vennék a felhasználói visszajelzéseket , ötleteket stb... mi az amire igény van ?!
Természetesen az Ubuntu 10.04.1 Lts -t is megtartom , a gombokat is visszaraktam már az elején , meg a Gimp -et is , meg felraktam a Flasht és a Java is felkerült és a Firefox , meg utólag a Vlc is stb...stb.... de ez mind egy csomó idő ! Szóval kényelmesebb a Linux Mint , meg szebb is :) Persze az Ubuntu is igényeimnek megfelelően testre szabható szinte a végtelenségig , de az is sok idő , az idő meg ugye sok esetben pénz ! Jut is eszembe : nekem az időből elég sok van mostanság , esetleg pénzre beváltanám egy részét :)
- Na egy kicsit hosszúra sikeredett , bocs !
Izéé... Azt hogy tudom elérni , hogy amikor nyitok egy terminált a Mint -ben , nekem ne rajzolgasson tehenet , szarvast , pingvint és -egyáltalán ne csináljon állatkertet a terminálomból ?! Első két indításnál még jó pofának tűnt , de hamar rá jöttem arra , hogy zavar ! Szeretem az állatokat , de nem a terminálomban :)
Üdv...