A Rendszerment visszaállítás funkciójának használata.
Tegnap az Ubuntu "Főmenü"-ben az "Internet" almenüben rendezgettem almenükbe a programok indítóit a könnyebb áttekintés végett.
A következő mappákat készítettem el: böngészés, levelezés, üzenetküldés, telefonálás, vizsgálat és ezekbe rendeztem át az alkalmazásokat. Egyszer használtam a "Főmenü" visszaállítás funkcióját, ekkor az elkészített mappák neve "a" betűvel kezdődő sorra (elérési útnak tűnt) változott (nevét nem tudom, az asztali környezethez tartozó beállításokat kezelő rendszeralkalmazás. szerk.: hopsz megvan: alacarte). Még egy visszaállítás után az összes újonnan elkészített menü mappám a benne lévő programokkal eltűnt, az eredeti helyeken töröltem.
Így gyakorlatilag egy böngésző és amilyen alkalmazás fajtákat leírtam, sincs benne a Gnome menüben ... el lehet képzelni.
Itt van:
http://img32.imageshack.us/img32/5822/eltuntparancsikonamenub.png
Sebaj, gondoltam: Rendszerment :)
Előtte lefutott egy Recovery módú vizsgálat.
Összegezve: a Rendszerment mindhárom visszaállítási funkcióját lefuttatva, nem jönnek vissza a menüelemeim a visszaállítási pontomat használva. Miért nem? Mit lehetne még tenni?
Kisebb baj, hogy nemrég Java7-et, lubuntu, xubuntu, kubuntu-desktop csomagokat és 5-6 ingyenes játékot is telepítettem, például az OpenBDE-t, viszont nagy probléma, hogy pár alkalmazást nem is használtam az eltűntekből, a nevüket sem tudom pontosan, valamint számuk kb. 15-20 ...