KendekSehol nem állítottam be, alapértelmezetten (telepítve) így csinálta már a karmic is és most a lucid (gnome), illetve az ubuntu studio karmic és lucid is.
Régebben erre rá is kérdeztem a fórumon, nem válaszolt senki ... mert akkor tudnám. (régebben valamit elrontottam és nem tudtam visszaállítani ezt a dolgot)
Az fstab-ban csak a "/", "/home" és a "swap" van benne ill. a /proc, mindez az ubuntu studio partícióra vonatkozóan.
- Két 80 GB-os HDD-m van.
Nincs benne az fstab-ban a CrunchBang "/" és "/home" a windows "/boot" (8 MB) és a rendszer partíció (10 GB), valamint két "ntfs" tárhely, az egyik 10 a másik 58 GB-os.
Ha ezeket csatolom - persze kizárólag az adat partíciókat, "megszoktam", hogy jelszót kell beírnom (mivel megszoktam és nekem így kényelmes, ezt kéne megtartani a xubuntu, lubuntu, kubuntu desktopok telepítése után, úgy, hogy nem nyúlok az fsatb-hoz! > valamint birizgálja a fantáziámat a megoldás, ami "nincs").
Későbbiekben az adatokat lementem és a most primary 80 GB-os HDD-t másik gépbe teszem vagy itt teszek rá mást ill. tárhely is lehet, még nem tudom. A secondary 80 GB-os HDD-n van a CruncBang és az Ubuntu Studio, illetve a fele szabad, formázatlan.
Visszatérve a kérdésre. Nagyon örülnék, hogy megtudnám, hogy az fstab-on "kívül" hol tárolja a rendszer a mountoláskor e formában mutatkozó jelenlegi jogosultságaimat vagy mount beállításokat: a "Hitelesítési jelszó megadása" ablak kell nekem. :)
Nem ma telepítem a "desktop"-okat, előbb a java7-et fogom (újra), illetve a java-nál még a böngésző(ke)t is rá kéne bírni, hogy használják, ez még nem sikerül.
Persze, jó lenne párhuzamosan haladni, így minden segítséget köszönök.